Η Ντόρτμουντ τα έκανε θάλασσα

18:51 22/11/2014 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA- 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΟΛΩΝΙΑ-ΧΕΡΤΑ: 1-2
Γήπεδο: RheinEnergieStadion

Τεράστιο διπλό με 2-1 πανηγύρισε η Χέρτα μέσα στην έδρα της Κολωνίας.

Στο 16ο λεπτό ο Ουγιά δεν μπόρεσε από το ύψος του πέναλτι να σκοράρει αλλά στο 28' η Χέρτα πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Μπέερενς έκανε όμορφη κίνηση από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και με όμορφο σουτ έκανε το 1-0.

Η Κολωνία μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 58ο λεπτό, ο Οζάκο έβγαλε τρομερή κάθετη μπαλιά για τον Ουγιά, που έφυγε μόνος με τον Κραφτ και

πλάσαρε για το 1-1. Τελικά στο 86ο λεπτό ο Ντζενγκ εκτέλεσε το φάυολ, η μπάλα βρήκε στον Ουγιά και κατέληξε στα δίχτυα της Κολωνάις για το 2-1.

ΚΟΛΩΝΙΑ: Χορν, Μπρέτσκο (88' Φίνε), Μαβράι, Ουίμερ, Χέκτορ, Λέμαν, Ολκόφσκι, Φογκτ, Γκέρχαρντ (46' Οζάκο), Σβέντο (73'Χάλφαρ), Ουγιά

ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Κραφτ, Ντζενγκ, Χέγκελερ, Μπρουκς, Σουλτζ, Χοσογκάι, Σκιέλμπρεντ, Μπέερενς, Μπεν Χατίρα (73' Χαραγκούτσι), Στόκερ (61' Ναϊμάιερ), Σίμπερ (83' Καλού)

ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ-ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 2-2
Γήπεδο: BENTELER ARENA

Στα κακά αποτελέσματα επέστρεψε η Μπορούσια Ντόρτμουντ μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος καθώς η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έκανε "χαρακίρι" αφού προηγήθηκε 2-0 στην έδρα της Πάντερμπορν αλλά έφυγε με μόλις ένα βαθμό. Στο 12ο λεπτό από τα αριστερά ο Ντουρμ έβγαλε τη σέντρα και ο Ομπαμεγιάνγκ πετάχτηκε στη πορεία της μπάλας και με προβολή έκανε το 0-1 για τους φιλοξενούμενους.
Η Ντόρτμουντ ευτύχησε να διπλασιάσει τα τέρματα της πριν το ημίχρονο με τον Ομπαμεγιάνγκ από εκτελεστής να γίνεται δημιουργός και να βγάζει ωραία μπαλιά στον Ρόις που απέναντι από τον τερματοφύλακα πλάσαρε εύστοχα για το 0-2.
Η Πάντερμπορν μπήκε δυνατά στην επανάληψη και με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα μείωσε σε 1-2 όταν οι παίκτες της βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση, ο Μπάκαλορζ έδωσε στον Ρουπ ο οποίος ξεπέρασε τον Γκίντερ και πρόλαβε το τάκλιν του Σούμποτιτς κάνοντας το 1-2. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον Κλοπ καθώς στο 67' υποχρεώθηκε να βγάλει τον Ρόις που τραυματίστηκε στον αστράγαλο αλλά τα χειρότερα δεν είχαν έρθει για την ομάδα του. Στο 73' ο Γκρόσκροϊτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ δεν μέτρησε γιατί ο παίκτης υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ μόνο που σε αντικανονική θέση ήταν ο Γιόγιτς. Στο 81ο λεπτό και ενώ η Πάντερμπορν είχε κερδίσει κόρνερ, ο Μαχίρ Σάγκλικ μπήκε αλλαγή και πήρε θέση στη μεγάλη περιοχή όπου έπιασε τη κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και τους φίλους της Πάντερμπορν στα ουράνια για το τελικό 2-2.

ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ: Κρούσε, Ράφα, Στρόντιεκ, Χιουνεμέιερ (35' Χέινλοθ), Χάρτχερζ (81' Σάγκλικ), Ρουπ, Ουάλι (45' Κατσούνγκα), Βράντσιτς, Στόπελκαμπ, Μπάκαλορζ, Κοτς
ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Γκίντερ, Ντουρμ, Γκουντογκάν, Κελ, Μκιταριάν (87' Αντριάν Ράμος), Ρόις (67' Γιόγιτς), Καγκάβα (58' Γκρόσκροϊτς), Ομπαμεγιάνγκ

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ-ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ 4-0
Γήπεδο: ALLIANZ ARENA

Η επιστροφή του Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ στη δράση, για πρώτη φορά μετά το Μουντιάλ, συνδυάστηκε με το 4-0 της Μπάγερν Μονάχου επί της Χόφενχαϊμ. Το πάρτι άρχισε στο 23' με τον Μάριο Γκέτσε να πετυχαίνει φανταστικό γκολ όταν σούταρε από πολύ μακριά νικώντας τον Μπάουμαν. Πέντε λεπτά πριν την ανάπαυλα, ο Ρόμπεν έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Λεβαντόφσκι ξεμαρκάριστος με κεφαλιά έκανε το 2-0 φτάνοντας τα έξι γκολ στο πρωτάθλημα.
Στην επανάληψη, η Μπάγερν κατέβασε ταχύτητα αλλά πέτυχε άλλα δυο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο αφού πρώτα ο Νόιερ με τρομερή επέμβαση πάνω στη γραμμή κράτησε το μηδέν. Στο 81' ο Ρόμπεν έπαιξε το 1-2 με τον Λεβαντόφσκι, ο Ολλανδός βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα και πλάσαρε για το 3-0. Νωρίτερα, στο 77', ο Σβαϊνστάιγκερ πήρε τη θέση του Γκέτσε και στο 87ο λεπτό ο Γερμανός μέσος βρήκε ωραία τον Σεμπάστιαν Ρόντε που απέναντι από τον Μπάουμαν έπιασε δυνατό σουτ για το τελικό 4-0. Η Χόφενχαϊμ τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Σζαλάι για σκληρό μαρκάρισμα στον Ντάντε.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Ραφίνια, Μπενάτια, Μπόατενγκ (73' Ντάντε), Μπερνάτ, Αλόνσο, Ρόμπεν, Μίλερ (59' Ρόντε), Ριμπερί, Γκέτσε (77' Σβαϊνστάιγκερ), Λεβαντόφσκι
ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Μπάουμαν, Στρομπλ, Σούλε, Μπίκακιτς, Μπεκ, Ρούντι, Σβέγκλερ, Βόλαντ (71' Σζαλάι), Ελιουνούσι (86' Γιν Κιμ), Φιρμίνο, Μοντέστε (70' Σίπλοκ)

ΣΑΛΚΕ-ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ 3-2
Γήπεδο: VELTINS ARENA

Το δοκάρι στέρησε από τη Βόλφσμπουργκ μια απίθανη ανατροπή καθώς βρέθηκε να χάνει 3-0 από τη Σάλκε μείωσε σε 3-2 αλλά στη τελευταία φάση του αγώνα ο Νάλντο σημάδεψε το δοκάρι με τους "Λύκους" να χάνουν για πρώτη φορά μετά από πέντε σερί νίκες.
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τη Σάλκε που μόλις στο 10ο λεπτό προηγήθηκε με διαγώνιο σουτ του Μαξίμ Τσούπο Μότινγκ ο οποίος αξιοποίησε μπαλιά του Χόγκερ. Ο Καμερουνέζος πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 22ο λεπτό όταν ο Μπόατενγκ τον βρήκε πολύ ωραία στη καρδιά της αντίπαλης περιοχής, απέφυγε έναν αμυντικό και πλάσαρε για το 2-0.
Η Σάλκε ήταν καταιγιστική στο πρώτο μισάωρο και έκανε τρία τα τέρματα της στο 25ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φουχς. Η Βόλφσμπουργκ κατάφερε να μειώσει πριν βγει το ημίχρονο όταν από τα αριστερά ο Πέρισιτς έβγαλε συρτή σέντρα, ο Φέρμαν έδιωξε και στην επαναφορά ο Ίβιτσα Όλιτς έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-1. Στην επανάληψη, η Βόλφσμπουργκ πίεσε για το δεύτερο γκολ, στο 72ο λεπτό ο Νίκλας Μπέντνερ πέρασε στο παιχνίδι σαν αλλαγή και δυο λεπτά αργότερα εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Χέβεντες και έκανε το 3-2. Η πίεση αυξήθηκε αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν έφτασαν στην ισοφάριση με τον Νάλντο να σημαδεύει το δοκάρι στις καθυστερήσεις και τη Σάλκε να παίρνει μια αγχωτική νίκη.

ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, Ουτσίντα, Νοϊστέντερ, Χέβεντες, Σαντάνα, Φουχς, Χόγκερ, Μπόατενγκ, Κίρχοφ (72' Ματίπ), Χούντελααρ (90' Αγιαχάν), Τσούπο Μότινγκ
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Μπενάλιο, Τρας (45' Χαντ), Νάλντο, Κνόχε, Ροντρίγκεζ, Γκουιλαβογκούι (63' Μαλάντα), Λουίς Γκουστάβο, Βιεϊρίνια, Πέρισιτς, Ντε Μπρούιν, Όλιτς (72' Μπέντνερ)

ΑΝΟΒΕΡΟ-ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ 1-3
Γήπεδο: HDL ARENA

Την ανοδική πορεία του Ανόβερο, μετρούσε τρεις σερί νίκες, ανέκοψε η Μπάγερ Λεβερκούζεν κερδίζοντας 3-1 εκτός έδρας. Όλα τα γκολ μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο καθώς στο πρώτο τη μεγαλύτερη ευκαιρία είχαν οι γηπεδούχοι με τον Στιντλ να σημαδεύει το δοκάρι στο 33'. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου όταν ο Κάστρο έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και ο Κίσλινγκ πλάσαρε για το 0-1 της Λεβερκούζεν. Στο 58ο λεπτό ο Μιν Σον από τα αριστερά έπιασε δυνατό σουτ στέλνοντας τη μπάλα στην απέναντι γωνία κάνοντας το 0-2 με το Ανόβερο να απαντάει δυο λεπτά αργότερα. Σε εκτέλεση φάουλ του Κιγιοτάκε, ο Γκουλσελάμ με κεφαλιά μείωσε σε 1-2 βάζοντας ξανά το Ανόβερο στο παιχνίδι.
Η Λεβερκούζεν συνέχισε να είναι απειλητική και στο 63' είχε δοκάρι με τον Χιλμπερτ. Το τρίτο γκολ ήρθε στο 71ο λεπτό όταν από κάθετη μπαλιά ο Μπελαραμπί βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα και πλάσαρε για το τελικό 1-3.

ΑΝΟΒΕΡΟ: Ζίλερ, Σακάι, Μαρσέλο, Σουλζ, Πριμπ (75' Άλμπορνοθ), Σμίντεμπαχ, Γκουλσελάμ (83' Μπίτενκουρτ), Μπριάντ, Κιγιοτάκε, Στιντλ (75' Σόμπιχ), Χοσέλου
ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Χίλμπερτ, Τοπράκ, Σπάχιτς, Μπένις, Μπέντερ, Ρόλφες (46' Κάστρο), Μπελαραμπί (84' Ντρμιτς), Μιν Σον, Τσαλχάνογλου, Κίσλινγκ (90' Γεντβάζ)

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ-ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ 1-3
Γήπεδο: Borussia Park

Μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης επέστρεψε στις νίκες και μάλιστα εκτός έδρας επικρατώντας της Γκλάντμπαχ με 3-1. Η Γκλάντμπαχ, που ηττήθηκε για πρώτη φορά στο Borussia Park, προηγήθηκε μόλις στο 5ο λεπτό με τον Χάρβαρντ Νόρντβεϊντ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.
Ωστόσο, στην επανάληψη, η Άιντραχτ έφτασε στην μεγάλη ανατροπή. Στο 54ο λεπτό ο Σεφέροβιτς ταλαιπώρησε τους αμυντικούς της Γκλάντμπαχ και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στην απέναντι πλευρά στον Μαρκ Στεντέρα που από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε το δυνατό σουτ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Τρία λεπτά αργότερα ο Σεφέροβιτς έδωσε στον Άιγκνερ που σούταρε, ο Σόμερ έδιωξε και στην επαναφορά ο Αλεξάντερ Μέιερ έκανε το 1-2 για την Άιντραχτ που πέτυχε και τρίτο γκολ στο 73ο λεπτό με τον Ιάπωνα εξτρέμ Τακάσι Ινούι να πιάνει το δυνατό σουτ και να αφήνει άγαλμα τον τερματοφύλακα Σόμερ για το τελικό 1-3.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Σόμερ, Κορμπ, Γιάντσκε, Ντομίνγκεζ, Βεντ, Σάκα, Νορντβέιντ (76' Χργκότα), Χαν (66' Αζάρ), Χέρμαν (76' Τραορέ), Κρούζε, Ράφαελ
ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ: Βίεντβαλντ, Τσάντλερ, Ρους, Άντερσον, Οσίπκα, Χασέμπε, Άιγκνερ (90' Πιαζόν), Ινούι, Στεντέρα (68' Κίτελ), Σεφέροβιτς (90' Μάντλουνγκ), Μέιερ

ΜΑΪΝΤΣ-ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ 2-2
Γήπεδο: COFACE ARENA

Χωρίς νίκη συνέχισαν Μάιντς και Φράιμπουργκ που έμειναν στο 2-2. Στο 27ο λεπτό έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γκέις, ο Κοσταρικανός αμυντικός Τζούνιορ Ντίαζ με πλασέ έβαλε μπροστά στο σκορ τη Μάιντς αλλά η Φράιμπουργκ κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή. Αρχικά, τρία λεπτά μετά το γκολ που δέχτηκε, ο Μεχμέντι έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Τζόναθαν Σμιντ με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια. Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο 58ο λεπτό με τον Σμιντ να βγάζει τη σέντρα και τον Μεχμέντι με κεφαλιά να κάνει το 1-2. Όμως η Φράιμπουργκ δεν έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης καθώς στο 88' και έπειτα από βαθιά μπαλιά, ο Οκαζάκι από πλάγια θέση σημάδεψε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μπελ έκανε το 2-2 για τη Μάιντς.
ΜΑΪΝΤΣ: Κάριους, Μπροσίνσκι, Μπελ, Μπούνγκερτ, Ντίαζ (86' Νοβέσκι), Χο Παρκ, Γκέις, Χάιρο (60' Αλαγκούι), Για Κο, Μάλι (72' Τζούρισιτς), Οκαζάκι
ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Μπούργκι, Σοργκ, Τορεχόν, Μίτροβιτς, Γκούντερ, Νταριντά, Χόφλερ, Κλάους (75' Φραντζ), Σμιντ, Γκέντε (61' Σαχίν), Μεχμέντι (85' Κερκ)

Keywords
Τυχαία Θέματα