Τρελαίνει κόσμο η Βασίλισσα!

16:54 22/11/2014 - Πηγή: AEK365

Μεγάλη νίκη που πιστοποιεί τη δυναμική της επιστροφή στο ελληνικό μπάσκετ, έκανε η Βασίλισσα, επικρατώντας της 3ης δύναμης σήμερα στην Α1, της ΑΕΝ Κηφισιάς, η οποία πριν από ένα μήνα υποχρέωσε στο ίδιο γήπεδο τον Ολυμπιακό σε ήττα. Μεγάλη η συμβολή του Ντράγκαν Σάκοτα στη βελτίωση μιας ομάδας, που με το ίδιο υλικό πριν από δύο εβδομάδες δεν κατάφερε να διεκδικήσει μέχρι τέλους τη νίκη στην Ελευσίνα.

Η ΑΕΚ

μπήκε δυνατά και συγκεντρωμένο στα ματς. Στην α' περίοδο, η οποία έληξε με προβάδισμα των γηπεδούχων (21-18) υπήρξαν 10 αλλαγές στο σκορ και δύο ισοπαλίες, αλλά το καλύτερο το κράταγε για τη β', όπου χάρη σε ένα σερί 8-0 μεταξύ του 12ου και του 14ου λεπτού πήρε κεφάλι στο σκορ. Η λήξη του ημιχρόνου την βρήκε στο +5 (36-41), με επιμέρους σκορ 15-23, πρωταγωνιστές τους Ίνγλις (9π.) και Μιλόσεβιτς (7π., 6 ρ.) και κανέναν υστερήσαντα.

Η γ' περίοδος είχε τα «πάνω και τα κάτω» της για τις δύο ομάδες, ωστόσο το +5 παρέμεινε (56-61). Μεταξύ 36 και 38 λεπτού το σκορ είχε κολλήσει στο 72-72, όμως ο Νώντας Παπαντωνίου με ένα τεράστιο τρίποντο, 1:40 πριν το τέλος έδωσε το προβάδισμα και ο Ντούσαν Σάκοτα με επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι, μισό λεπτό αργότερα έδωσε τη χαριστική βολή (74-77). Το τελικό σκορ (75-80) ήρθε βολές του εκπληκτικού Μαυροειδή από τους γηπεδούχους και του Μιλόσεβιτς, ενός εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ.

Όπως ήταν φυσικό, η λήξη του αγώνα βρήκε τους παίκτες και τους ανθρώπους της διοίκησης να γίνονται ένα «κουβάρι» μπροστά από τους ΑΕΚτζήδες που στριμώχτηκαν στο πέταλο του Ζηρίνειου, πανηγυρίζοντας μια σημαντική νίκη, ουσίας και ψυχολογίας.

.....

Δηλώσεις στην κάμερα της NOVA έκαναν πριν το τζάμπολ ο προπονητής ΑΕΝΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου και ο βοηθός προπονητή της ΑΕΚ, Άγγελος Κορωνιός. Αναλυτικά:

Παπαθεοδώρου: «Η δυναμική της ΑΕΚ είναι μεγάλη και τώρα είναι πολύ μεγαλύτερη, λόγω των αλλαγών στο ρόστερ, αλλά και τις έλευσης του Σάκοτα, που σημαίνει και αλλαγές στο παιχνίδι της ομάδας. Ήταν εξ ορισμού δύσκολο παιχνίδι, έγινε ακόμη δυσκολότερο. Πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί και σκληροί στην άμυνα για να περιορίσουμε τα επιθετικά όπλα του αντιπάλου».

Κορωνιός: «Είναι πολύ δύσκολος ο αγώνας, η Κηφισιά βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία, διαθέτει αξιόλογους παίκτες και είναι επικίνδυνη ομάδα. Χρειάζεται από τη μεριά μας προσοχή και συγκέντρωση, αν θέλουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη. Πρέπει να κάνουμε πράξη όσα έχουμε δουλέψει στην προπόνηση και να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην άμυνα».

Keywords
Τυχαία Θέματα