Ανεστάλη η απεργία της ΠΝΟ

20:42 20/3/2012 - Πηγή: AEK365

Μετά τη συνάντηση των ναυτεργατών με την υπουργό Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου και τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη και την τρίωρη συνεδρίαση που είχαν στη συνέχεια αποφάσισαν να αναστείλουν τις απεργειακές τους κινητοποιήσεις από τις 6 το πρωί της Τετάρτης.

Κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συνεδρίασης υπήρξε μεγάλη ένταση και η συνεδρίαση διεκόπη πολλές φορές εξαιτίας των διαφωνιών που υπήρχαν για τη στάση τους.

Κατά την συνεδρίαση εννέα ψήφισαν κατά της συνέχισης της απεργίας, πέντε

υπέρ και ένα λευκό.

Έτσι, από τις 6 το πρωί της Τετάρτης, τα δρομολόγια των πλοίων θα ξεκινήσουν κανονικά, καθώς η 48ωρη απεργία της ΠΝΟ λήγει τότε.

Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της μετά την συνεδρίαση αναφέρει: «Οι υπουργοί τοποθετήθηκαν εγγράφως στα περισσότερα από τα αιτήματα της Ομοσπονδίας, πλην όμως, οι απαντήσεις που δόθηκαν, εκτιμήθηκαν από τη Διοίκηση ότι δεν παρέχουν τις αναμενόμενες λύσεις στα δίκαια αιτήματα των ναυτεργατών.

»Η Διοίκηση της ΠΝΟ, εφ΄όσον οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν δεν συμβάλλουν θετικά στην επίλυση των αιτημάτων της, επιφυλάσσεται να επανεκτιμήσει τη στάση της».

Η υπουργός Ανάπτυξης, από την πλευρά της τόνισε: «Καταφέραμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, με διάλογο χωρίς προσχήματα και δογματισμούς, να αποτρέψουμε μία πολύ επικίνδυνη κρίση.Υπήρξε αίσθημα εθνικής ευθύνης. Ο διάλογος για τα μεγάλα προβλήματα της ναυτιλίας θα συνεχιστεί με όλους τους φορείς».

Έμφαση από πλευράς κυβέρνησης δόθηκε στην ιδιαιτερότητα του ναυτικού επαγγέλματος, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερο πίσω όσον αφορά δεσμεύσεις οι οποίες έχουν περάσει από τη Βουλή, τόνισε η υπουργός και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να γίνει καμία εξαίρεση για πράγματα που έχουν γίνει και αφορούν και όλα τα υπόλοιπα ταμεία ασφάλισης και παροχής υπηρεσιών υγείας των Ελλήνων.

Την ικανοποίησή τους για τη λήξη της απεργίας των ναυτικών, εξέφρασαν το Eπιμελητήριο Κυκλάδων και ενώσεις παραγωγών από την Κρήτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα