Ανασύνταξη και τίτλος στη Νέα Φιλαδέλφεια

20:48 4/4/2013 - Πηγή: AEK365

Το Πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ γυναικών θα κριθεί πλέον στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μετά την ήττα με 3-1 σετ από τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Ρέντη, οι «ερυθρόλευκες» ισοφάρισαν τη σειρά των αγώνων σε 2-2 και πλέον στον τρίτο τελικό της διοργάνωσης τη Δευτέρα η ομάδα που θα κερδίσει θα κατακτήσει τον τίτλο.
Τα κορίτσια θα πρέπει να βελτιώσουν την εμφάνισή τους για να διεκδικήσουν

το δεύτερο σερί Πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε και στο ματς στο Ρέντη μουδιασμένα και παρουσίασε και πάλι προβλήματα στο σερβίς και στο μπλοκ με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να το εκμεταλλευτεί. Έτσι, οι «ερυθρόλευκες» κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα με 16-9, αλλά στην πορεία η Ένωση προσπάθησε και με ένα σερί μείωσε σε τρεις πόντους (19-16). Τα λάθη, όμως που έκανε και πάλι της στέρησαν την ελπίδα για ανατροπή, με το πρώτο σετ να καταλήγει στον Ολυμπιακό.
Στο δεύτερο σετ τα κορίτσια ανέβασαν την απόδοσή τους και με καλές ενέργειες σε άμυνα και επίθεση έφτασαν να χτίσουν μια σημαντική διαφορά 8 πόντων (17-9). Οι «ερυθρόλευκες». όμως πίεσαν και εκμεταλλεύτηκαν τα νέα λάθη της ΑΕΚ, μειώνοντας μέχρι και στον πόντο, αλλά τα κορίτσια έδειξαν χαρακτήρα και έφεραν το ματς στα ίσα (1-1 σετ).
Έπειτα, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν σε έντονους ρυθμούς και πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ. Όμως, οι γηπεδούχοι, με κάποιους πόντους σε κρίσιμα σημεία, ξέφυγαν στο σκορ και διατηρούσαν αυτή τη διαφορά, πιστεύοντας πως θα φτάσουν άνετα στο 2-1. Κάπου εκεί οι «κιτρινόμαυρες» έδειξαν πάθος και ανέβασαν απόδοση, φτάνοντας μια ανάσα από την ανατροπή (23-24), αλλά δεν τα κατάφερε κι έγινε το 2-1 στα σετ.
Στο τέταρτο σετ η ΑΕΚ παρουσιάσει και πάλι άσχημο πρόσωπο και με αρκετά λάθη το 3-1 σετ υπέρ του Ολυμπιακού ήταν δεδομένο, αφού οι παίκτριες της ΑΕΚ δεν έδειξαν ανταγωνιστικές σε κανένα σημείο.

Τα σετ: 25-17, 23-25, 25-23,25-21

Ολυμπιακός (Σωτήρχος): Κωνσταντίνου, Κοσμά, Τρατς, Γιακουμή, Χριστοδούλου, Τένεβα, Κονόμι,Λούκοβιτς.

ΑΕΚ (Οικονόμου): Παπαφωτίου, Κις, Παπαγεωργίου, Μέντεζ, Μποροβίνσεκ, Τζανακάκη, Ράογκα -λ

Keywords
Τυχαία Θέματα