Αναστόπουλος: Εγώ δεν είχα φίλο πρόεδρο

13:23 4/2/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Νίκος Αναστόπουλος υπογράμμισε πως ήταν συνειδητή επιλογή για τον ίδιο να μην χρησιμοποιήσει το όνομα που έκανε ως παίκτης για να γίνει προπονητής και επεσήμανε πως ο ίδιος δεν είχε φίλο κάποιον πρόεδρο για να τον πάρει σε μεγάλη ομάδα. Παράλληλα σημείωσε πως ήταν θέλημα Θεού να βρεθούν στον Ατρόμητο ο ίδιος, οι συγκεκριμένοι παίκτες και ο Σπανός την ίδια χρονική στιγμή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Ατρομήτου στον SENTRA FM 103.3
- Για τις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς: «Σε

καμία περίπτωση δεν ήθελα να μειώσω ή να θίξω τον ΟΦΗ, μια ομάδα που αγαπώ και θα έχω για πάντα στην καρδιά μου. Με πήραν κάποιοι από το Ηράκλειο και μου είπαν ότι το είπα για να θίξω τον ΟΦΗ. Εδωσα την καρδιά μου και την ψυχή μου. Πέρυσι ο ΟΦΗ είχε τα γνωστά προβλήματα και δεν θα ήταν δυνατόν να έχει την πορεία που έχει ο Ατρόμητος. Ξεκίνησα από ομάδες που ούτε καν είχαν στο μυαλό τους τον πρωταθλητισμό, όπως για παράδειγμα ο Πανελευσινιακός. Πάντα κοίταγα να κάνω τη δουλειά μου όσο πιο καλά μπορούσα, αγνοώντας τα όποια προβλήματα υπήρχαν».
- Για το γεγονός ότι δεν εκμεταλλεύτηκε το όνομά του ως ποδοσφαιριστής για να γίνει προπονητής: «Δεν μου έδωσε την ευκαιρία η ομάδα μου χωρίς να κάνω αγροτικό για να πάω σε μεγάλη ομάδα. Ούτε είχα φίλο πρόεδρο να με πάρει σε μεγάλη ομάδα. Είναι συνειδητή επιλογή το ότι δεν εκμεταλλεύτηκα το όνομα Αναστόπουλος».
- Για το ότι έσωσε τον ΟΦΗ και πάει για ψηλότερα με τον Ατρόμητο: «Ο ΟΦΗ τα 2,5 χρόνια που ήμουν αντιμετώπισε τρομερά προβλήματα. Και με το Νίκο τον Μαχλά σχεδιάσαμε και βγάλαμε ομάδα σε μια βδομάδα μέσα, με στόχο να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Έφυγα από τον ΟΦΗ με 17 βαθμούς κι ο ΟΦΗ ήταν κατά 80% σωσμένος.
Ο Ατρόμητος είναι το βήμα παραπάνω στην καριέρα μου. Έχει στόχους να παίξει Ευρώπη να παίξει Champions League. Είναι δύσκολο το να συνδυάσεις αποτέλεσμα με θέαμα. Το έχουμε σαν στόχο, θα το προσπαθήσουμε. Το κίνητρο είναι κάτι το οποίο με τρελαίνει. Μου αρέσει».
- Για το αν ταυτίζεται με Ατρόμητο που θέλει να "ψηλώσει": «Και ο Ατρόμητος θα πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή το παίζω καλή μπάλα. Αυτό δεν σου δίνει καταξίωση. Η καταξίωση είναι η κατάκτηση τίτλων όχι μόνο να παίζεις καλή μπάλα. Θέλημα Θεού ήταν αυτή τη στιγμή που βρισκόμαστε εμείς στον Ατρόμητο, παίκτες, κόσμος, πρόεδρος να αφήσουμε εποχή. Μόνο με θέληση γίνεται αυτό. Έχουμε έρθει να γράψουμε ιστορία. Πιστεύω ότι ήταν θέλημα Θεού. Να μαζευτούν τόσοι καλοί παίκτες, ο πρόεδρος κι ο κόσμος που είναι η δύναμη της ομάδας. Τον Μάη θα κριθεί η ομάδα. Το χθεσινό παιχνίδι απλά σε καταξιώνει και σου δίνει μια ώθηση. Ο στόχος είναι τον Μάιο. Δεν εκπληρώσαμε τον στόχο με μια νίκη».
- Για τις επτά απουσίες του Ατρόμητου και τον τρόπο που "κατέβασε" την ομάδα: «Οταν έχεις να παίξεις με τον Ολυμπιακό το κίνητρο είναι τεράστιο και για τον προπονητή και για τους παίκτες. Όλη τη βδομάδα τους έλεγα δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Παίζουμε σε ωραίο γήπεδο, θα `χει κόσμο και είναι ευκαιρία για τον καθένα προσωπικά. Εμείς πάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Αυτά περί άμυνας είναι αστειότητες για να μην πω τίποτα πιο βαρύ. Δεν υπάρχει προπονητής στον πλανήτη που να πει παιδιά πάμε να κάτσουμε πίσω. Αν γίνει αυτό εξαναγκάζεσαι από τις συνθήκες του αγώνα.
Μ' αυτό το σκεπτικό πήγαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Είτε με την Ρεάλ είτε με τη Βέροια που παίζουμε το σκεπτικό είναι το ίδιο. Είναι θέμα μέρας τα γκολ. Το να παίξουμε όμως και να τρέξουμε δεν είναι θέμα μέρας. Πάμε να παίξουμε μπροστά. Εμείς κάναμε το καθήκον μας κι όταν το κάνεις είσαι εντάξει με τον εαυτό σου.
Το μέλημά μου είναι να κάνουμε τη δουλειά μας. Πρέπει μέσα μας να δεχτούμε ότι είτε παίζω είτε όχι πρέπει να γυμναστώ. Αυτό παρατηρείται στην Ελλάδα. όσοι παίζουν προπονούνται, οι άλλοι λένε δεν παίζω, δεν τρέχω. Εκεί υστερεί ο Ελληνας. Είναι κλάσεις ανώτερος από τον ξένο. Εκεί υστερούμε. Η δουλειά μου είναι να γυμναστώ κι όποτε ζητήσει ο προπονητής να είμαι απίκο.
Αυτά τα τηρούσα κι εγώ επί Μπλαχίν ως παίκτης. Τη δουλειά μπορώ να την μεταφέρω. Τα γκολ πως τα έβαζα δεν μπορώ να το μεταφέρω. Αν δεν έχεις κίνητρο δεν κάνεις τίποτα. Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε. Ο παίκτης, ο προπονητής, ο φροντιστής. Εξετάσεις δίνουμε κάθε Κυριακή και σε κάθε ματς. Αν δεν το βλέπεις έτσι θα αποτύχεις».
- Για το γεγονός ότι δεν πανηγύρισε στο τρίτο γκολ του Ατρόμητου: «Είμαι ένας άνθρωπος που είμαι αυθόρμητος, εκδηλωτικός, παρορμητικός κι αυτό πολλές φορές παρεξηγείται. Κακά τα ψέματα και ειδικά μέσα στο Καραϊσκάκη που έχω ανδρωθεί, είμαι οπαδός της ομάδας από μικρό παιδί, έχω μάθει να σέβομαι. Αυτό μου έμαθαν ο πατέρας μου και η μάνα μου. Να μην ξεχνάω που γεννήθηκα, που μεγάλωσα και τους ανθρώπους που με βοήθησαν όταν ξεκίνησα. Μπορεί να πουν ότι δεν είμαι καλός προπονητής. έχει το κάθε δικαίωμα. Ένα πράμα δεν μπορεί να πει κανείς. Δεν πουλάω ανθρώπους. Και στον ΟΦΗ και στην Κέρκυρα και σε άλλες δουλειές. Σε θέματα ηθικής είμαι κάθετος».
- Για το αν ήταν ήταν κίνητρο να νικήσει τον Νικοπολίδη κι αν θέλει να του δώσει κάποια συμβουλή: «Σε καμία περίπτωση. Ο Αντώνης είναι φίλος μου και καλό παιδί. Είναι διαφορετικά πράγματα το παίκτης και το προπονητής. Δεν έχω το δικαίωμα να συμβουλέψω τι θα κάνει ένας προπονητής. Το μόνο που μπορώ να πω εκ πείρας είναι ότι το επάγγελμα του προπονητή είναι πάρα πολύ δύσκολο, πρέπει να δίνεις εξετάσεις κάθε Κυριακή πρέπει να είσαι μέσα στην εξέλιξη και να κάνεις αυτό που πραγματικά πιστεύεις και τουλάχιστον να είσαι εντάξει στη συνείδησή σου. Ο προπονητής πρέπει να παίρνει την απόφαση και να την στηρίξεις με νύχια και με δόντια».
- Για τη συνέχεια των υποχρεώσεων του Ατρόμητου: «Για να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα θα πρέπει να προσγειωθούμε, όλοι μας πετάμε στα σύννεφα είναι ωραίο συναίσθημα, αλλά πρέπει να πατήσουμε κάτω και για να έχει απήχηση και συνέχεια η καλή προσπάθεια θα πρέπει να νικήσουμε τη Βέροια».

Keywords
Τυχαία Θέματα