Ανακαλύφθηκε γυναίκα με την όραση του Σούπερμαν!

16:47 20/6/2012 - Πηγή: AEK365

Μετά από 20 χρόνια αγωνιώδους έρευνας, η καθηγήτρια Γκαμπριέλ Τζόρνταν του Ινστιτούτου Νευροεπιστημών κατάφερε να ανακαλύψει αυτό που πολλοι θα εύχονταν να έχουν βρει πρώτη: έναν άνθρωπο με υπερόραση!

Η Τζόρνταν ανακάλυψε μια γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας δε γίνονται γνωστά, η οποία μπορεί και βλέπει 99 εκατομμύρια περισσότερα χρώματα από έναν μέσο άνθρωπο!

Η ερευνητική ομάδα της Τζόρνταν όλα αυτά τα χρόνια είχε βρει αρκετά άτομα με τετραχρωματική όραση, αλλά μόνο μία γυναίκα πέρασε με επιτυχία όλα τα τεστ της έρευνας.

Όπως λέει η καθηγήτρια, το ανθρώπινο μάτι του μέσου ανθρώπου αντιλαμβάνεται τρία χρώματα, το κόκκινο, το πράσινο, το μπλε και την ένταση του φωτός στο ορατό φάσμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Ανθρώπινες παθήσεις που σχετίζονται με την αντίληψη των χρωμάτων είναι η δυσχρωματοψία, η μερική αχρωματοψία και η ολική αχρωματοψία.

Έρευνες που σχετίζονται με την τετραχρωματοψία έχουν ξεκινήσει είδη από το 1948 αναφέρει η ερευνήτρια και προσθέτει:

«Γνωρίζαμε ότι υπάρχει, αλλά δεν το είχαμε επιβεβαιώσει επιστημονικά. Η συγκεκριμένη γυναίκα μπορεί να δει 99 εκατομμύρια χρώματα περισσότερα από έναν μέσο άνθρωπο και σε πολύ μεγαλύτερο βάθος. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό».

Keywords
Τυχαία Θέματα