Ακροδεξιοί επιτέθηκαν στην εγγονή του στρατηγού Τσιγάντε

20:52 12/10/2012 - Πηγή: AEK365

Επίθεση από μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης δέχθηκε η εγγονή του στρατηγού Χριστόδουλου Τσιγάντε την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με καταγγελία που έφθασε στην πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η εγγονή του στρατηγού Τσιγάντε βρισκόταν στην οδό Στησιχόρου, κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν την πλησίασαν άτομα από ακροδεξιά οργάνωση και της ζήτησαν να τους αποδείξει ότι είναι Ελληνίδα! Συγκεκριμένα της ζήτησαν την ταυτότητά της, αλλά και να μιλήσει ελληνικά ώστε να την αφήσουν να φύγει.

Η εγγονή του Τσιγάντε,

έχει διπλή υπηκοότητα ελληνική από τον πατέρα της και βρετανική από τη μητέρα της.

Υπενθυμίζεται ότι ο στρατηγός Χριστόδουλος Τσιγάντες είχε ηγηθεί της καταδρομικής μονάδας Ιερός Λόχος της Μέσης Ανατολής στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν αυτή είχε δράσει σε μια σειρά επιτυχών και ριψοκίνδυνων επιχειρήσεων στη Βόρεια Αφρική και στα Δωδεκάνησα. Επίσης, είχε διατελέσει στρατιωτικός διοικητής Αρχιπελάγους και αρχηγός της Ελληνικής Στρατιωτικής Αποστολής Δωδεκανήσων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν συνεχώς οι καταγγελίες σε πρεσβείες ευρωπαϊκών χωρών στην Αθήνα, για ομάδες ακροδεξιών που απειλούν και εκφοβίζουν απρόκλητα άτομα ζητώντας τους να πουν το ελληνικό αλφάβητο ή να αποδείξουν ότι είναι Ελληνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα