Simply... the BEST (VIDEO)

00:41 25/11/2011 - Πηγή: AEK365

Η παραμυθένια ζωή του Τζορτζ Μπεστ δεν είχε δράκους, κάστρα και πριγκίπισσες, αλλά πολύ μπάλα, γυναίκες και άφθονο αλκοόλ, που τελικά κατέστρεψε αυτή την τόσο μεγάλη ποδοσφαιρική ιδιοφυία. Ο ίδιος σε μια στιγμή αυταρέσκειας και ίσως μέθης, είχε πει πως αν ο Θεός τον είχε κάνει άσχημο, κανείς δεν θα θυμόταν τον Πελέ και ίσως να είχε δίκιο.
Κάλλιστα η ζωή του Μπεστ θα μπορούσε να είχε γίνει ταινία με τίτλο «Αυτοκαταστροφή». Ο Θεός χάρισε απλόχερα το ταλέντο σε αυτό τον κοντούλη Βορειοιρλανδό και ο ίδιος είπε ευχαριστώ δεν θα πάρω και το γύρισε πίσω.

Το ονειρικό ξεκίνημα

Ας

ξετυλίξουμε όμως το κουβάρι της πολυτάραχης ζωής του 5ου Μπιτλ, όπως τον αποκαλούσαν στο Μάντσεστερ, από την αρχή. Ένα κουβάρι, το νήμα του οποίου κόπηκε μια μέρα σαν και σήμερα το 2005. Γεννημένος στο πολυτάραχο Μπέλφαστ το Φθινόπωρο του 1946, από τον λιμενεργάτη Ντίκι και την εργάτρια σε καπνοβιομηχανία Άννα, ο Μπεστ ήταν λεπτός σαν κλαράκι, αλλά το ταλέντο του στο ποδόσφαιρο φάνηκε από πολύ μικρός. Η αλάνα της γειτονιάς του γέμιζε από περαστικούς, όταν ο μικρούλης Μπεστ έκανε τα μαγικά του, ταλαιπωρώντας του φίλους του.
Στα 12 του περίπου, ο Μπεστ θα ενταχθεί στην Κρέγκαχ, μετά από παρότρυνση του προπονητή της ομάδας, Μπόις Χιού ΜακΦάρλαν, ο οποίος έχει διακρίνει το ταλέντο του. Μόλις δύο χρόνια αργότερα, ο σκάουτερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Μπομπ Μπίσομπ θα παρακολουθήσει τον Μπεστ και γυρνώντας στο Μάντσεστερ θα πει στον σερ Ματ Μπάσμπι: «Νομίζω ότι βρήκαμε μία ιδιοφυία». Οι «κόκκινοι διάβολοι» θα αποκτήσουν τον Μπεστ, παρά τις άσχημες κριτικές που έχει δεχτεί, τόσο για το ανάστημά του, όσο και τα φυσικά του προσόντα.
Ο 15χρονος τότε παίκτης ξεκινά για το Μάντσεστερ, αλλά στα μέσα της διαδρομής αλλάζει γνώμη και επιστρέφει στην πατρίδα του. αυτά ήταν τα πρώτα δείγματα της ανασφάλειας που κυρίευε τον Μπεστ, που του κόστισαν χρόνια αργότερα την καριέρα και τελικά τη ζωή του. Τελικά ο Τζορτζ θα πειστεί από τον πατέρα του να πάρει και πάλι τον δρόμο προς την Αγγλία, έπειτα και από νέα συνομιλία με τον Ματ Μπάσμπι.
Το ξεκίνημα του Μπεστ στους «μπέμπηδες» δεν είναι το ιδανικό. Τρία χρόνια θα παλεύει σκληρά, αλλά δεν θα καταφέρει να καθιερωθεί στην ομάδα και σκέφτεται την επιστροφή στο Μπέλφαστ, προκειμένου να δουλέψει στο τυπογραφείο της γειτονιάς του.
Τελικά, καλοκαίρι του 1963 υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο με την Μάντσεστερ και κάνει τον ντεμπούτο του σε ένα ματς με τη Γουέστ Μπρομ στις 14 Σεπτεμβρίου. Ο Μπεστ ξεκίνησε βασικός σε εκείνο το ματς στη θέση του Ίαν Μόιρ που τραυματίστηκε λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Αυτή ήταν η αρχή μιας ξέφρενης πορείας προς τη δόξα για τον Μπεστ. Ο νεαρός Ιρλανδός θα κάνει όργια σε εκείνο το ματς και εκτός από τα εγκωμιαστικά σχόλια των εφημερίδων ξεκινούν να φτάνουν σπίτι του σάκοι με γράμματα από θαυμάστριες. Στο επόμενο ματς κόντρα στη Μπάρνλεϊ ο Μπεστ, πετυχαίνει το πρώτο γκολ και κερδίζει και την εμπιστοσύνη του Μπάσμπι.

Η καθιέρωση

Θα ακολουθήσουν πολλά τέτοια μα

Keywords
Τυχαία Θέματα