«Οι Έλληνες μπορούν να μας πάρουν και τα σώβρακα»

23:55 24/11/2011 - Πηγή: AEK365

Στο περιοδικό Spiegel μίλησε ο Γερμανός οικονομολόγος Albrecht Ritschl, όπου χαρακτήρισε την Γερμανία ως τον μεγαλύτερο αμαρτωλό του 20ου αιώνα και τόνισε ότι «η Ελλάδα μπορεί να μας πάρει ακόμα και τα σώβρακα» σε περίπτωση που θα διεκδικούσαμε τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Όπως μάλιστα λέει, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο η Γερμανία θα αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα. Ο λόγος άλλωστε που έχιε τόσο μεγάλη ανάπτυξη είναι ότι δεν διεκδικήθηκαν οι πολεμικές αποζημιώσεις

από την πλευρά των ΗΠΑ για τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους.

Η Γερμανία έχει χρεοκοπήσει τουλάχιστον τρεις φορές κατά την διάρκεια του προηγούμενου αιώνα, σημειώνει μεταξύ άλλων ο οικονομολόγος.

Σχετικά με την Ελλάδα , ο καθηγητής είπε πως «είναι φυσικό επόμενο η Γερμανία να πληρώσει τα περισσότερα από τα χρήματα που οι πιστωτές έχουν δανείσει στην χώρα μας, καθώς το οικονομικό θαύμα της Γερμανίας, όπως λέει, βασίζεται στη μη πληρωμή των αποζημιώσεων».

Και συνέχισε λέγοντας πως «οι Έλληνες ξέρουν τα εχθρικά άρθρα στα γερμανικά ΜΜΕ πολύ καλά. Αν η διάθεση των Ελλήνων γίνει πολύ πιο επιθετική, μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις, αρχίζοντας από την Ελλάδα, και αν η Γερμανία ποτέ αναγκαστεί να πληρώσει, θα μας 'πάρουν ακόμη και τα σώβρακα'.Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα