O Μίμης Παπαϊωάννου είδε την ΑΕΚ από την Πρέβεζα

11:35 11/3/2013 - Πηγή: AEK365

Ανέκαθεν ποδοσφαιρική ημέρα η Κυριακή. Και στην πόλη μας, παρακολουθώντας την αναμέτρηση Ολυμπιακός-ΑΕΚ για τη Super League, στο caffe «Μετρόπολις» στην παραλία της Πρέβεζας, συναντήσαμε μια μεγάλη μορφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και παρακολουθήσαμε «μαζί του» και το ματς. Ο λόγος για τη μεγάλη δόξα της ΑΕΚ και της Εθνικής Ελλάδος, τον Μίμη Παπαϊωάννου.
Ο κ. Παπαϊωάννου βρίσκεται στην πόλη μας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αθλητικό

και Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μίμης Παπαιωάννου- ευ αγωνίζεσθαι», του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και σήμερα θα επισκεφθεί Δημοτικό Σχολείο στο Καναλάκι Πρέβεζας για να μιλήσει στους μαθητές για τις αξίες του αθλητισμού.

Το πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2012-13, περιλαμβάνει τις ακόλουθες δραστηριότητες: α) Μία σειρά από παρουσιάσεις σε δεκαεπτά σχολεία της χώρας, τα οποία έχουν επιλεγεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, β) Διοργάνωση του Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου «Κύπελλο Ήθους Μίμης Παπαϊωάννου», το οποίο πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο των Χριστουγέννων 2012, με συμμετέχοντες από 8 ακαδημίες ποδοσφαίρου, γ) Διοργάνωση της Σχολής Ποδοσφαίρου για Κορίτσια, που θα πραγματοποιηθεί στη Ξάνθη το Πάσχα του 2013, με συμμετέχουσες από όλη την Ελλάδα, και δ) Σχολή Ποδοσφαίρου για αγόρια που θα πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα τον Ιούνιο του 2013, με 140 συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα.

Το Αθλητικό και Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μίμη Παπαϊωάννου δημιουργήθηκε το 2003, με δωρεά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Όλες οι δραστηριότητες του Προγράμματος, την οργάνωση και την εφαρμογή του οποίου έχει αναλάβει ο διάσημος βετεράνος ποδοσφαιριστής, προάγουν τις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» σε παιδιά που προέρχονται, κυρίως, από υποβαθμισμένες περιοχές. Σκοπός όλων των παραπάνω δραστηριοτήτων είναι η διεύρυνση των αθλητικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που διοργανώνονται στην Ελλάδα, ώστε να καλλιεργηθεί η άμιλλα στον τομέα του σχολικού αθλητισμού. Από την έναρξή του, οι δραστηριότητες του προγράμματος έχουν υλοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα, με έμφαση στους διάφορους νομούς. Έχουν πραγματοποιηθεί 120 παρουσιάσεις σε σχολεία, τα οποία βρίσκονταν σε απομακρυσμένες και απομονωμένες περιοχές, και έχουν διοργανωθεί 14 τουρνουά και 6 σχολές ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή: atpreveza.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα