Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αλά ελληνικά...

Μία από τις προβλέψεις της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2011 με πρωτοφανή κοινοβουλευτική πλειοψηφία από τα δύο τότε μεγάλα κόμματα ήταν η δημιουργία των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.

Επελέγησαν συγκεκριμένα γυμνάσια και λύκεια τα οποία θα λειτουργήσουν σαν σχολεία αριστείας και στα οποία οι μαθητές θα εισάγονται από εφέτος
με εξετάσεις. Η επιλογή των μαθητών μέσω δοκιμασίας δεξιοτήτων, σε συνδυασμό με τη διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού προσωπικού που βρίσκεται σε εξέλιξη, μπορεί να κάνει την ποιοτική διαφορά στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία.

Την περασμένη Παρασκευή έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις των Σχολείων αυτών. Ενδεικτική της απήχησης που βρίσκει ο νέος θεσμός είναι ότι στο Γυμνάσιο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης υποβλήθηκαν 635 αιτήσεις για 75 θέσεις, ενώ στο Λύκειο της Ευαγγελικής Σχολής 250 περίπου αιτήσεις για 90 θέσεις. Η αθρόα προσέλευση των υποψηφίων αποδεικνύει ότι στην ελληνική κοινωνία είναι πλέον ώριμο το αίτημα της λειτουργίας σχολείων αριστείας.
Keywords
Τυχαία Θέματα