Απολογισμός 2012

Πραγματικά, τι απολογισμό μπορεί να κάνει κάποιος για μια αγορά η οποία σημειώνει πτώση των πωλήσεων πάνω από 80%; Οι χαμένες θέσεις εργασίας είναι χιλιάδες, με πάμπολλα ικανά στελέχη να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό.

Πολλές εκθέσεις έκλεισαν, άλλες μείωσαν το μέγεθός τους, ενώ όσοι επιχειρούν στην αγορά δείχνουν ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν μέχρι τέλους. Κάποιοι λίγοι εισαγωγείς και πολύ περισσότεροι έμποροι στηρίζονται στην «καλή θέληση» των τραπεζών, οι οποίες προκειμένου να κρατήσουν εν ζωή τις
επιχειρήσεις -και κατά προέκταση τα εκατομμύρια που έχουν δανείσει- τις αναχρηματοδοτούν, ενώ από τα απαιτούμενα ζητούν μόνο τους τόκους, με το κεφάλαιο να αναβάλλεται προς το παρόν.

Βέβαια, πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι αυτό θα αλλάξει με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, κάτι που θα σημάνει για πολλούς το επιχειρηματικό τους τέλος στην αγορά αυτοκινήτου.

Μέσα σε αυτή την απίστευτη πτώση των πωλήσεων, περίπου οι 50% πωλήσεις νέων αυτοκινήτων για το 2012 ήταν εταιρικές, οι οποίες σαφώς έχουν μικρότερο κέρδος από αυτό της λιανικής. Υπολογίστε δε σε αυτό και τη ραγδαία μετατόπιση των πωλήσεων σε μικρότερης κατηγορίας αυτοκίνητα (επίσης μικρότερο κέρδος), αλλά και
Keywords
Τυχαία Θέματα