Ζούρος: «Φωτεινό παράδειγμα ο Παναθηναϊκός»

22:02 5/1/2012 - Πηγή: OnSports

Απόλυτα λογικές θεωρεί τις διαδοχικές επιτυχίες του Παναθηναϊκού, τα τελευταία χρόνια, ο Ηλίας Ζούρος.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό των Ιωαννίνων Giga FM 105.4, αναφέρθηκε τόσο στο τεχνικό επιτελείο των πρωταθλητών Ευρώπης που παραμένει σταθερό εδώ και παραπάνω από μία δεκαετία, όσο και στην προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδας στο προολυμπιακό τουρνουά της Βενεζουέλας. «Ο κορμός θα

είναι αυτός του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, συν κάποιες προσθήκες», εξήγησε για τους παίκτες που θα διεκδικήσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το ελληνικό μπάσκετ: «Το ’87 και η εποχή του Άρη είναι χαραγμένα στη μνήμη όλων. Αυτές οι επιτυχίες έδωσαν το έναυσμα σε όλους να ασχοληθούν με το μπάσκετ. Στη συνέχεια πήραν τα σκήπτρα άλλες ομάδες, αλλά και η Εθνική, και μπορούμε με βεβαιότητα να λέμε ότι το μπάσκετ είναι το εθνικό μας άθλημα»!

Για το προολυμπιακό τουρνουά της Βενεζουέλας: «Δεν θα είναι εύκολη η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα υπάρχουν 12 ομάδες δυνατές, για τρία εισιτήρια. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι οι λίγες ημέρες ξεκούρασης που θα έχουν οι παίκτες από τις υποχρεώσεις με την ομάδα τους μέχρι να γίνουν τα πρώτα επίσημα παιχνίδια στη Βενεζουέλα. Παράλληλα, υπάρχει ακόμη ένα πρόβλημα προσαρμογής για κάποιους παίκτες που θα γυρίσουν πάλι στην Εθνική και θα πρέπει να βρουν τη χημεία με τους υπόλοιπους. Ο κορμός θα είναι αυτός του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, συν κάποιες προσθήκες».

Για τους Έλληνες προπονητές: «Έχω δουλέψει πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Κάθε χώρα είναι διαφορετική. Οι Έλληνες προπονητές έχουν την ποιότητα, αλλά θα πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτό που ζητάει ο κάθε λαός για να αποδώσουν τα μέγιστα. Η αξία αναγνωρίζεται στο εξωτερικό γιατί σέβονται τη δουλειά και δεν κοιτάνε μόνο το αποτέλεσμα. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπομονή. Πάντως, και εδώ υπάρχει το φωτεινό παράδειγμα του Παναθηναϊκού που έχει το ίδιο τιμ πολλά χρόνια και είναι λογικό να πρωταγωνιστεί και να κατακτάει τρόπαια».

Keywords
Τυχαία Θέματα