Ξεκούραστοι και ορεξάτοι οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Πραγματική συντριβή γνώρισαν οι Λος Άντζελες Λέικερς από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στον πρώτο ημιτελικό της Δύσης, με τις «βροντές» να σταματούν στο 119-90!

Προηγήθηκαν με 18-14 οι Λέικερς στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης, αλλά κάπου εκεί τράβηξαν... χειρόφρενο. Πολύ γρήγορα, άλλωστε, οι Θάντερ δημιούργησαν διψήφια διαφορά και έφτασαν στο... 83-50, 5:50 πριν από τη λήξη του τρίτου 12λεπτου.

Μάλιστα ο Σκοτ Μπρουκς, τεχνικός των «βροντών», χρησιμοποίησε τους 13 διαθέσιμους παίκτες και πήρε από όλους τουλάχιστον ένα καλάθι! Ελάχιστοι οπαδοί της ομάδας της Πολιτείας

της Οκλαχόμα περίμεναν τόσο εύκολη επικράτηση.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης έδωσε περιθώριο νέων κραυγών εναντίον του Μέτα Ουόρλντ Πις από τους 18,203 θεατές που βρέθηκαν στο «Chesapeake Energy Arena». Πάντως αυτές κορυφώθηκαν στο ζέσταμα των δύο ομάδων. Συγκεκριμένα όταν... τόλμησε ο πρώην Ρον Αρτέστ να πατήσει παρκέ.

Θυμίζουμε πως είχε χτυπήσει αντιαθλητικά τον Τζέιμς Χάρντεν, στο τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων κατά τη διάρκεια της regular season. Μάλιστα ο 32χρονος φόργουορντ αρνήθηκε να αναγνωρίσει την παρουσία του κορυφαίου έκτου παίκτη του 2011-12 δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν κάνω χειραψίες με αναπληρωματικούς»!

Στα αγωνιστικά, οι Θάντερ ολοκλήρωσαν το 24λεπτο ευρισκόμενοι μπροστά με 59-44 και «σκότωσαν» τους Λέικερς με επιμέρους 15-2 στο ξεκίνημα του τρίτου 12λεπτου, το οποίο ήταν γεμάτο τρίποντα και καρφώματα. Κάπου εκεί, άλλωστε, παράτησαν οι «λιμνάνθρωποι» το παιχνίδι και ο Μάικ Μπράουν έριξε τους οκτώ δικούς του αναπληρωματικούς στο παρκέ.

Με 10/15 σουτ και 27 πόντους ξεχώρισε ο Ράσελ Ουέστμπρουκ, ο οποίος είχε επίσης εννέα ασίστ και επτά ριμπάουντ. Ακόμα, ο Κέβιν Ντουράντ πέτυχε 25 πόντους με 8/16 σουτ, ενώ ο Χάρντεν έμεινε στους 17 με 4/11, αντίστοιχα. Ακόμα, ο Ντεχουάν Κουκ σταμάτησε στους οκτώ πόντους, οι Τάμπο Σεφολόσα, Ναζρ Μοχάμεντ και Κόουλ Όλντριχ στους επτά, ο Σερζ Ιμπάκα στους έξι, ο Ντέρεκ Φίσερ στους πέντε, ο Νικ Κόλισον στους τέσσερις και ο Ρόαγιαλ Άιβι στους δύο.

Στους τέσσερις πόντους έφτασε ο Κέντρικ Πέρκινς, ο οποίος ξεκίνησε βασικός, αλλά αποχώρησε με υποτροπή στον τραυματισμό του. Το «πεντάρι» των Θάντερ αποτέλεσε το μοναδικό «μελανό» σημείο των θριαμβευτών.

Για τους Λέικερς, οι Κόμπι Μπράιαντ και Άντριου Μπάινουμ είχαν από είκοσι πόντους. Στους δώδεκα έφτασε ο Ουόρλντ Πις, στους δέκα ο Πάου Γκασόλ, στους οκτώ ο Ματ Μπαρνς, στους πέντε οι Άντριου Γκούντελοκ και Ντάριους Μόρις, στους τέσσερις ο Τζόρνταν Χιλ, στους δύο οι Τζος Μακ Ρόμπερτς και Ντέβιν Έμπανκς, ενώ στους δύο έμεινε επίσης ο Ραμόν Σέσιονς με 1/7 σουτ. Δεν «έγραψαν» οι Στιβ Μπλέικ και Τρόι Μέρφι.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης (17/05, 04:30) θα διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας της σειράς. Πλέον οι Θάντερ προηγούνται με 1-0 και σίγουρα θέλουν να φτάσουν στο 2-0, πριν μεταφερθούν τα παιχνίδια με τους «λιμνάνθρωπους» στο Staples Center.

Keywords
Τυχαία Θέματα