Ξεκίνησαν για βόλεϊ, κατέληξαν σε μάχη

Οι Κολομβιανές Γιουράνι και Νιέβα του Παναθηναϊκου και η Μαρία Λαμπρινίδου του Μαρκόπουλου μιλούν στο Onsports για το πώς έζησαν τα επεισόδια.

Το κλειστό του Μαρκόπουλου προστέθηκε το βράδυ του Σαββάτου (29/10) σε ένα ακόμα από τα πολλά σκηνικά επεισοδίων που έχουν πρωταγωνιστήσει στις ιστορίες –σχεδόν- καθημερινής τρέλας που ταλαιπωρούν το ελληνικό βόλεϊ.

Τα επεισόδια στο παιχνίδι των γηπεδούχων με τον Παναθηναϊκό έτρεψαν σε φυγή φίλους του αθλήματος, τρόμαξαν θεατές και παίκτριες και… άνοιξαν μερικά κεφάλια.

Οι

ξένες του Παναθηναϊκού, Ρομάνια Γιουράνι και Μάρθα Νιέβα, καθώς και η διεθνής κεντρική του Μαρκόπουλου, Μαρία Λαμπρινίδου, μιλούν στο Onsports για το πώς έζησαν τα επεισόδια…

Γιουράνι: «Μαρκόπουλο, όπως… Κολοσσαίο»

«Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω τι συνέβη. Πραγματικά ένιωσα πολύ φοβισμένη αλλά αυτό που με εντυπωσίασε ήταν πως σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα το Μαρκόπουλο μετατράπηκε σε... αρένα, σαν το Κολοσσαίο», δήλωσε η 21χρονη Κολομβιανή, Ρομάνια Γιουράνι, η οποία πρόσθεσε: «Δόξα τω Θεό, δε συνέβησαν χειρότερα πράγματα. Θα μπορούσαμε να είχαμε τραυματίες. Είναι πρώτη φορά που βιώνω κάτι τόσο έντονο μέσα στο γήπεδο. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να μην ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές».

Η 29χρονη Μάρθα Νιέβα, ως μεγαλύτερη από τη συμπατριώτισσά της ήταν πιο ψύχραιμη αλλά και πιο... περιγραφική: «Είμαι καλά και οι συμπαίκτριες μου επίσης. Ήταν τόσο σοκαριστικά εκείνα τα λεπτά που διήρκησαν τα επεισόδια γιατί υπήρχαν πολλοί άνθρωποι και μικρά παιδιά στο γήπεδο και δεν ξέραμε τι να κάνουμε, πώς να βρούμε διέξοδο να φύγουμε» είπε η Κολομβιανή ακραία και συνέχισε:

«Στριμωχτήκαμε όλες πίσω από τη σκάλα, εκεί που μπαίνουν οι κάμερες πίσω από τη γραμματεία. Τρόμος, ουρλιαχτά, κλάματα. Εκείνη τη στιγμή όντως φοβήθηκα πολύ. Μετά μπήκαμε στα αποδυτήρια και όλοι προσπαθούσαν να μας ηρεμήσουν, να μας εξηγήσουν και κατά κάποιο τρόπο να απολογηθούν. Ο πρόεδρος του συλλόγου ήρθε και μας μίλησε. Ήταν όλοι δίπλα μας. Μετά αποχωρήσαμε όλες μαζί αλλά σίγουρα δεν μπορεί να διαγραφεί κάτι τέτοιο από τη μνήμη».

Λαμπρινίδου: «Αν ήμουν μητέρα, δε θα έπαιρνα το παιδί μου στο γήπεδο»

Από το «στρατόπεδο» (μάχη, άλλωστε, θύμιζε το χθεσινό σκηνικό) του Μαρκόπουλου, η Μαρία Λαμπρινίδου θυμάται τη στιγμή της εισβολής:
«Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν καταπληκτική, υπήρχαν πολλά μικρά παιδιά στις εξέδρες, φίλοι του Παναθηναϊκού και γενικά κόσμος του βόλεϊ. Ξαφνικά, στους πρώτους πόντους και ενώ μια παίκτρια του Παναθηναϊκού είχε τραυματιστεί, είδαμε τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να πηδάνε από τις κερκίδες, να μπαίνουν στο κλειστό κουκουλοφόροι και να τους επιτίθενται. Άρχισαν να πέφτουν φωτοβολίδες στον αγωνιστικό χώρο, η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και εμείς τρέξαμε στα αποδυτήρια».

Αν και Ελληνίδα, ήτοι πιο… συνηθισμένη στα δεινά του ελληνικού αθλητισμού, αυτή ήταν και για τη Λαμπρινίδου η… πρώτη της φορά: «Είναι η πρώτη φορά που μου συνέβη κάτι τέτοιο. Ελπίζω και τελευταία, αν και, δυστυχώς, δεν το β

Keywords
Τυχαία Θέματα