Βρετανική «ανάσα» για τους Μπουλς

07:32 9/5/2012 - Πηγή: OnSports

Το πήρε... πάνω του ο Λουόλ Ντενγκ και οδήγησε τους Σικάγο Μπουλς στο 77-69 σε βάρος των Φιλαδέλφεια 76ερς.

Οι «ταύροι» δεν θέλουν να γίνουν η πέμπτη ομάδα που αποκλείεται στον πρώτο γύρο των playoffs, ενώ προγενέστερα κατέλαβε την κορυφή της γεωγραφικής περιφέρειας. Για την ώρα, ο Ντενγκ βοήθησε καταλυτικά στη μείωση της σειράς σε 3-2.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε μόλις... 35-26 υπέρ των εκπροσώπων της «πόλης των ανέμων». Στο δεύτερο οι δύο ομάδες ανέβασαν την παραγωγικότητά τους και απέφυγαν... εύκολα τα αρνητικά ρεκόρ σκοραρίσματος σε ματς postseason.

Πάντως

ο Ντενγκ αποτέλεσε τη διαφορά των δύο αντιπάλων, καθώς ο διεθνής Βρετανός επανήλθε στις θετικές εμφανίσεις, αν και αντιμετωπίζει μικροπρόβλημα τραυματισμού. Συγκεκριμένα είχε 24 πόντους και οκτώ ριμπάουντ σημειώνοντας 4/5 τρίποντα και 6/14 δίποντα.

Διπλό πρωταγωνιστής, όμως, ήταν ο Ταζ Γκίμπσον. Άλλωστε αποχώρησε τραυματισμένος στο τρίτο 12λεπτο και επέστρεψε στο τέταρτο, ενώ στο πρώτο ημίχρονο «πλακώθηκε» με τον Έλτον Μπραντ. Είτε αποδειχθεί σοβαρός ο τραυματισμός του στον αστράγαλο, είτε όχι, ο Γκίμπσον θα κινδυνεύσει με τιμωρία, όπως και ο Μπραντ. Ωστόσο οι «σίξερς» έχουν «αριθμητικό» πλεονέκτημα, αφού οι Μπουλς έχουν ήδη χάσει τον Ντέρικ Ρόουζ και πιθανότατα τον Γιοακίμ Νοά για την υπόλοιπη σειρά.

Πέρα από τον Ντενγκ, ο Κάρλος Μπούζερ «έγραψε» 19 πόντους, 13 ριμπάουντ και επτά ασίστ. Ακόμα ο Γκίμπσον είχε οκτώ πόντους, οι Ρόνι Μπρούερ και Ριπ Χάμιλτον από έξι, ο Τζον Λούκας ΙΙΙ και ο Σι Τζέι Ουότσον πέντε, ο Ομέρ Ασίκ τέσσερις και ο Κάιλ Κόρβερ μηδέν με 0/1 σουτ.

Από την άλλη, ο Λου Ουίλιαμς πέτυχε 13 πόντους, ο Σπένσερ Χάους 11 συν 14 ριμπάουντ και ο Λαβόι Άλεν εννέα. Αρνητικοί ήταν οι Τζρου Χολιντέι με 16 πόντους και 5/17 σουτ και Αντρέ Ιγκουοντάλα με 11 και 4/19, αντίστοιχα.

Ακόμα, ο Μπραντ είχε 2/6 σουτ και πέντε πόντους, ο Έβαν Τέρνερ 2/7 και τέσσερις, αντίστοιχα, ενώ ο Θάντεους Γιανγκ έμεινε άποντος με 0/3 σουτ. Συνολικά οι 76ερς είχαν μόλις 25/78 σουτ στο «United Center», με το 32.1% να αποτελεί τη χειρότερή τους φετινή επίδοση.

Στο έκτο παιχνίδι, όμως, οι «σίξερς» θα έχουν το πλεονέκτημα της έδρας. Αυτό θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής (11/05).

{youtube}19gEnE9pmtA{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα