Βαλβέρδε: «Φεύγω από τον Ολυμπιακό με πολύ περισσότερα από όσα ήρθα…»

Ως κάτι παραπάνω από μία δουλειά χαρακτήρισε την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού ο Ερνέστο Βαλβέρδε, τονίζοντας πως είναι πολύ τυχερός που βρέθηκε και εργάστηκε στην Ελλάδα, λαμβάνοντας πολλά περισσότερα ως αμοιβή από όσα φανταζόταν.

«Ήρθα ως προπονητής και φεύγω ως φίλος, γεμάτος με πολύ περισσότερα από όσα είχα

πριν», τόνισε χαρακτηριστικά ο 48χρονος Ισπανός στην τελευταία του μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Novasports» ως τεχνικός του Ολυμπιακού, όπου μίλησε για όλους και για όλα, θυμήθηκε την πρώτη του επαφή με τους «ερυθρόλευκους», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί μεταξύ άλλων στη σχέση του με τους φιλάθλους της ομάδας, τη στήριξη του Μαρινάκη προς το πρόσωπο του, αλλά και τη χώρα μας, καταλήγοντας: «Εις το επανιδείν. Και να είστε σίγουροι πως θα έρθω πολλές φορές στην Ελλάδα. Δεν ξέρω αν θα έρθω εδώ για να εργαστώ ξανά. Αλλά αυτό δεν το σκέφτομαι. Αυτό που ξέρω είναι πως η σχέση μου μ' αυτή τη χώρα είναι εντελώς διαφορετική. Θα είμαι κοντά στους Έλληνες, έστω και αν βρίσκομαι μακριά τους».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε:

Για το χόμπι του, τη φωτογραφία: «Ο Πεπ Γκουαρντιόλα λέει πως είμαι καλός φωτογράφος, αλλά δεν ξέρω το γιατί. Η αλήθεια είναι πως όταν ήμουν μικρότερος σε ηλικία μου άρεσε η φωτογραφία και ήθελα να σπουδάσω. Και πάντα είχα στο μυαλό μου πως όταν αφήσω το ποδόσφαιρο, όταν σταματήσω να παίζω, θα αφιερωνόμουν στη φωτογραφία. Το κακό είναι πως δεν ξέρω γιατί ασχολήθηκα με την προπονητική. Άρχισα με τα φυτώρια της Ατλέτικ Μπιλμπάο. Οι Ακαδημίες προόδευσαν και μετά δεν μπορούσα να παρατήσω το ποδόσφαιρο. Ήθελα να κάνω κάτι με τη φωτογραφία, αλλά δεν μπορούσα να παρατήσω το ποδόσφαιρο. Είναι κάτι με το οποίο ασχολούμαι απ' το παρελθόν. Με γεμίζει. Αλλά το ποδόσφαιρο μου τρώει υπερβολικό χρόνο.

Όταν έχουμε ματς, δεν την παίρνω μαζί μου τη φωτογραφική μηχανή. Κάποια στιγμή θυμάμαι ότι σε ένα ματς είχα τραβήξει κάποια φωτογραφία. Αλλά αυτό μόνο. Αναμφίβολα το ποδόσφαιρο έχει στοιχεία της φωτογραφικής τέχνης. Σέβομαι πάρα πολύ τους φωτορεπόρτερ. Γιατί κάνουν μία πολύ δύσκολη δουλειά και είναι εξαιρετικοί. Προσπαθώ πάντα στα ταξίδια να παίρνω μαζί μου τη φωτογραφική μηχανή. Την έχω μαζί μου για να ξεχνιέμαι απ' τα παιχνίδια. Βέβαια, είμαι πάντα συγκεντρωμένος στο κάθε ματς. Αλλά το γενικό νόημα είναι πως την έχω για να αφαιρούμαι».

Για το τι περίμενε να συναντήσει την πρώτη φορά που του έγινε η πρόταση από τον Ολυμπιακό: «Όταν είχε γίνει η πρώτη επαφή με τον Ολυμπιακό, θυμάμαι τότε πως οι διοικούντες είχαν έρθει στη Βαρκελώνη για να συναντηθούμε, ο Χρυσικόπουλος και ο Θόδωρος (Γιαννίκος). Τότε αυτοί ήταν στη διοίκηση. Ο Θόδωρος είναι ακόμα. Σε εκείνη τη συνάντηση μου ζήτησαν ν' απαντήσω άμεσα. Η αλήθεια είναι πως είχα πολλές αμφιβολίες. Δεν ήξερα τι θα συναντήσω. Όταν, όμως, προχώρησαν οι διαπραγματεύσεις και απ' τη στιγμή που είχα δώσει το λόγο μου, αποφάσισα να έρθω. Γνώριζα πως ερχόμουν σε έναν σύλλογο με υψηλές απαιτήσεις που θα έπαιζε Τσάμπιονς Λιγκ.
Keywords
Τυχαία Θέματα