Τζέισον Ουίλιαμς: «Θέλω να γίνω καλύτερος άνθρωπος»

Εξέτισε ποινή φυλάκισης 26 μηνών και ο 44χρονος πρώην all-star του ΝΒΑ, Τζέισον Ουίλιαμς, προσπαθεί να βρει πάλι θέση στην κοινωνία.

Ο πρώην παίκτης των Νιου Τζέρζεϊ Νετς και Φιλαδέλφεια 76ερς πυροβόλησε και σκότωσε τον Κώστα Χριστοφή, οδηγό λιμουζίνας, το 2002. Το περιστατικό καταγράφηκε το 2002, όταν πειραματιζόταν με όπλο. Ακολούθησαν νέες νομικές του περιπέτειες περί οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ και τσακωμούς σε μπαρ.

Τελικά τον Απρίλιο του 2012 αποφυλακίστηκε, αφού εξέτισε όλες τις ποινές.

Φυσικά η μπασκετική του καριέρα διακόπηκε άδοξα. Μοιραία οι νεαροί φίλαθλοι δεν γνωρίζουν ούτε την ύπαρξή του, καθώς το ΝΒΑ φρόντισε να τον σβήσει από την ιστορία της λίγκας στο μεσοδιάστημα. Η πραγματικότητα, όμως, είναι πως το 1998 είχε πάρει μέρος ακόμα και σε All Star Game.

«Είναι απλό. Θα μπορούσα να ήμουν καλύτερος άνθρωπος. Αυτός είναι ο νέος μου στόχος, να γίνω καλύτερος άνθρωπος» δήλωσε ο Ουίλιαμς, ο οποίος έχει συμπληρώσει 893 μέρες χωρίς να καταναλώσει αλκοόλ. Επίσης έχει βγάλει τα όπλα στη ζωή του και γενικά προσπαθεί να επανενταχθεί στην κοινωνία.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω πάψει να σκέφτομαι τον πόνο που προκάλεσα. Από τον πυροβολισμό μέχρι τις μεταγενέστερες ανεύθυνες πράξεις μου. Προσπαθώ να τα βγάλω από το μυαλό μου, αλλά δεν γίνεται. Πρέπει να ζήσω με αυτό και να αναλάβω τις σχετικές ευθύνες» πρόσθεσε ο 44χρονος Αμερικανός σε άλλο απόσπασμα της πρώτης του μεγάλης συνέντευξης, ύστερα από την αποφυλάκισής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα