Καρνέζης: «Όλα μπορούν να συμβούν με τη Γερμανία»

Την αισιοδοξία του ενόψει της αυριανής (22/06) αναμέτρησης με τη Γερμανία εξέφρασε ο Ορέστης Καρνέζης, τονίζοντας πως «όλα μπορούν να συμβούν».

«Ο τρόπος μας είναι λίγο πολύ γνωστός, πρέπει να κρατήσουμε κοντά τις γραμμές μας, να παίξουμε με αλληλοκαλύψεις και να κρατήσουμε το μηδέν. Μετά, θεωρώ πως θα αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν…», τόνισε χαρακτηριστικά ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού,

μιλώντας στον αέρα του «NovaΣΠΟΡ FM 94,6», όπου δεν παρέλειψε να αναφερθεί μεταξύ άλλων στη θέση του τερματοφύλακα, τις ιδιαιτερότητες των φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά και την Τζαμπουλάνι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ορέστης Καρνέζης:

-Για τα φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο:

«Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ λίγοι παίκτες που σουτάρουν κατ’ αυτό τον τρόπο, τον… βραζιλιάνικο. Βρίσκουν την μπάλα με την μύτη του παπουτσιού, έχουν γίνει και λίγο πλαστικοποιημένες οι μπάλες…»

-Σαν την Τζαμπουλάνι;

«Καλά, η Τζαμπουλάνι ήταν για μπιτς σόκερ. Ούτε για κοντρόλ δεν ήταν. Εν τω μεταξύ, σε αυτά τα σουτ με αυτές τις μπάλες, είναι πιο εύκολο να αντιδράσεις όταν είναι από κοντά, γιατί από μακριά αλλάζει πορεία και δεν ξέρεις που να πας»

-Δεν είναι περίεργο να ανοίγει το τείχος στα φάουλ;

«Είναι λίγο άσχημο να γίνεται αυτό. Πρέπει να πιάνονται αγκαζέ οι παίκτες και να μην φοβούνται».

-Πώς να μην φοβούνται όμως με τέτοια σουτ;

«Τι να πούμε κι εμείς δηλαδή, που ανοίγουμε χέρια-πόδια κι όπως την βρούμε…»

-Ποιον τερματοφύλακα ξεχωρίζεις στο Euro;

«Εμένα μου αρέσει ο Χαρτ. Είναι νέος με πολλά προσόντα. Νομίζω πως θα πάει ακόμη καλύτερα στο μέλλον».

-Είναι σπαστικός η σεβαστός ένας τερματοφύλακας όταν φωνάζει στους συμπαίκτες του;

«Το σωστό είναι να φωνάζεις όταν πρέπει. Δεν μπορείς να φωνάζεις όταν η μπάλα είναι μακριά. Εγώ όσο μπορώ φωνάζω. Είναι υπερβολή να φωνάζεις, να βρίζεις και τέτοια και σε κάθε φάση. Δεν μπορείς όμως ούτε να είσαι… αμίλητο νερό. Βοηθάει τους αμυντικούς να τους κατευθύνεις, ειδικά εάν βρίσκεται κάποιος αντίπαλος στην πλάτη τους. Γενικά, ένας τερματοφύλακας συμμετέχει στο παιχνίδι εφτά με οχτώ φορές. Είναι δύσκολο αυτό. Επειδή δεν υπάρχει μονίμως πίεση».

-Ποια η διαφορά του καλού από τον σπουδαίο τερματοφύλακα;

«Νομίζω, στις αποφάσεις που παίρνει την κατάλληλη στιγμή».

-Την Εθνική πως την βλέπεις;

«Δεν ξεκινήσαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο με την Πολωνία, μετά όμως βγήκαμε φοβερά, κι έγινε κάτι σπουδαίο. Δίκαια περάσαμε. Τώρα, ένα ματς είναι με την Γερμανία και όλα μπορούν να συμβούν. Ο τρόπος μας είναι λίγο πολύ γνωστός, πρέπει να κρατήσουμε κοντά τις γραμμές μας, να παίξουμε με αλληλοκαλύψεις και να κρατήσουμε το μηδέν. Μετά, θεωρώ πως θα αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν…»

Keywords
Τυχαία Θέματα