Τσίτα το γκάζι (πλην τριών)!

Σε καμία περίπτωση δε συνιστά είδηση το γεγονός ότι στο κλειστό των Ιλισσίων ο Διαμαντίδης και ο Μπατίστ έμειναν στο παρκέ για 5'46'' και ο Σάτο για 8'46''...

Και οι τρεις μπήκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο, ίσα- ίσα για να κάνουν κανένα... σουτάκι, να τρέξουν λίγο, να ζεσταθούν, να μην «πιαστούν» δηλαδή στον πάγκο.

Το περιμέναμε κατά κάποιο τρόπο. Ήταν ένα ματς που προσφερόταν στο Ζέλικο Ομπράντοβιτς προκειμένου να ξεκουράσει τους παίκτες που έχουν... κουβαλήσει αρκετό βάρος μέχρι στιγμής.

Το θέμα όμως δεν έχει να κάνει μόνο με τους τρεις αυτούς παίκτες. Εχει να κάνει με τους υπόλοιπους εννιά. Όχι τόσο για το πως απέδωσαν αλλά για τη συνολική τους λειτουργία, για τον τρόπο που «προσέγγισαν» τον αγώνα. Κι αν όχι για τους υπόλοιπους 9 σίγουρα για τους... περισσότερους εξ αυτών.

Οι περισσότεροι παρατήρησαν ότι στους υπόλοιπους 9 (πλην των τριών που αναφέραμε στην αρχή) ο Ομπράντοβιτς διέταξε... τσίτα το γκάζι! Τους ζητούσε συνεχώς να ανεβάζουν ρυθμό, να τρέχουν περισσότερο, να είναι όλο και πιό επιθετικοί.

Κατά κάποιο τρόπο λοιπόν είναι «συμβολικό» αυτό που έκανε ο ο προπονητής του Παναθηναϊκού στα Ιλίσσια: «Ξεχάστε τους τρεις και... οργώστε το γήπεδο». Ήταν ένα ματς που έγινε για τους υπόλοιπους 9 και όχι για τους Διαμαντίδη, Μπατίστ και Σάτο. Προσέξτε τώρα τι έγινε:

- Ο Νικ Καλάθης που «ψάχνεται» στο τελευταίο διάστημα πήρε 31 λεπτά και είχε 11 πόντους- 6 ριμπάουντ- 7 ασίστ και 4 κλεψίματα.

- Ο Στίβεν Σμιθ που έμεινε καιρό εκτός λόγω τραυματισμού, έμεινε στο παρκέ για 24 λεπτά προκειμένου ν' αρχίσει να βρίσκει πάλι τα.... πατήματά του.

- Ο Άλεκς Μάριτς που αναλώνεται σε κάποια δευτερόλεπτα ή δίλεπτα-τρίλεπτα στα τελευταία ματς, έπαιξε κάτι παραπάνω από 16' και είχε 11 πόντους- 7 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Έβγαλε ενέργεια κι αυτό είναι το σημαντικό (αν και πάλι έκανε 4 φάουλ)...

- Ο Ντέιβιντ Λόγκαν πήρε κοντά στα 25 λεπτά, ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας (17 πόντοι) είχε και 5 κλεψίματα, έτρεξε, πίεσε, ήταν επιθετικός...

- Ο Στράτος Περπέρογλου που μπήκε στην ομάδα στις αρχές του έτους κι έχει τα φυσιολογικά up-down έμεινε στο παρκέ για 28 λεπτά κι όσο περνούσε ο χρόνος τόσο... ανέβαινε!

- Ο Κώστας Καϊμακόγλου επίσης έχει σηκώσει αρκετό βάρος και γι' αυτό δεν έπαιξε παραπάνω από 6'30''... Πάντως όσο ήταν στο γήπεδο ακολούθησε την εντολή του «Ζοτς» στο έπακρο. Το ίδιο ισχύει και για τον Βουγιούκα στα 17 λεπτά που αγωνίστηκε.

- Ακόμα και οι πιό έμπειροι, Τσαρτσαρής και Γιασικεβίτσιους, όσο ήταν στο παρκέ (12 και 19 λεπτά αντίστοιχα) έπαιξαν σε γρήγορο ρυθμό, ήταν «επιθετικοί» κι έβγαλαν ενέργεια...

Με λίγα λόγια; Θα έπρεπε να κάνουν ό,τι έπρεπε ώστε να μη χρειαστεί να μπουν στο παρκέ οι τρεις που έχουν σηκώσει το περισσότερο βάρος. Και τα κατάφεραν...

Keywords
Τυχαία Θέματα