Το συμφωνητικό Αλαφούζου-Τζίγκερ

Στη δημοσιότητα δόθηκε το συμφωνητικό ανάμεσα στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Γιάννη Αλαφούζο για την παραχώρηση του 54,7% των μετοχών του πρώτου στο Σωματείο.

Αυτό είναι το ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα στους δύο άνδρες για την παραχώρηση του 54,7% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον Τζίγκερ στο νεοσύστατο Σωματείο.

«Τα συμβαλλόμενα στο παρόν μέρη συνάπτουν τις ακόλουθες απόλυτα δεσμευτικές έναντι αλλήλων συμφωνίες:

1. Από το χρονικό σημείο κατά το οποίο είτε εκ μέρους της

Αστικής Εταιρίας είτε εκ μέρους του Σωματείου εισφερθεί με οποιοδήποτε τρόπο και μορφή στην ΠΑΕ ΠΑΟ το καθαρό ποσό των Ευρώ 500.000 τουλάχιστον, οι Μέτοχοι υπόσχονται και δεσμεύονται ρητά να μεταβιβάσουν άνευ ανταλλάγματος ή έναντι του απολύτως αναγκαίου φορολογικά συμβολικού ανταλλάγματος στο Σωματείο, που υπέγραψε την από 03.05.2012 Διακύρηξη Αρχών τις Μετοχές τους στην ΠΑΕ ΠΑΟ.

Η μεταβίβαση θα λάβει χώρα κατά το χρόνο που ορίζεται στην παράγραφο 4. Όλοι οι εν γένει φόροι και τα έξοδα μεταβίβασης των Μετοχών θα βαρύνουν εξ ημισείας τους αφενός και αφετέρου συμβαλλόμενους, με εξαίρεση τις δικηγορικές αμοιβές και έξοδα που βαρύνουν τον αντίστοιχο συμβαλλόμενο. Κατά το διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των Μετοχών, οι Μέτοχοι θα καταθέσουν τις Μετοχές τους, με την υπογραφή σχετικού πρωτοκόλλου, στην εταιρία Deloitte, που θα εκτελεί χρέη θεματοφύλακα. Ο θεματοφύλακας υποχρεούται να τις διατηρεί στην κατοχή του καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος του παρόντος μέχρι την πράξη μεταβίβασής τους στο Σωματείο, στο οποίο και υποχρεούται να τις αποδώσει με την επίδειξη της συμβάσεως μεταβίβασης ή σχετική δήλωση των Μετόχων. Επίσης οι Μέτοχοι αναλαμβάνουν να μην προβούν ή συναινέσουν σε οποιαδήποτε πράξη ή ενέργεια, με την οποία θα επιβάλλεται οιοδήποτε βάρος επί των Μετοχών που τους ανήκουν.

2. Σε επίρρωση της ανωτέρω δέσμευσης, οι Μέτοχοι άμεσα μετά την πλήρωση της κατωτέρω υπό 5α. προβλεπόμενης αιρέσεως, θα προβούν στη χορήγηση συμβολαιογραφικού ανέκκλητου πληρεξούσιου, με το οποίο θα εξουσιοδοτούν τον Ιωάννη Αλαφούζο του Αριστείδη, υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου της προσωρινής διοικήσεως του Σωματείου ή/και τον κατά την εποχή της μεταβίβασης Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου να προβεί στη μεταβίβαση των Μετοχών που διαθέτουν στην ΠΑΕ ΠΑΟ προς το ανωτέρω Σωματείο κατά τα ανωτέρω υπό 1 αναφερόμενα.

3. Από την πλήρωση της κατωτέρω υπό 5β. προβλεπομένης αιρέσεως, ισχύει αυτοδικαίως από τούδε συμφωνούμενη, χωρίς να απαιτείται οιαδήποτε περαιτέρω πράξη, ενέργεια ή έγγραφο των μερών, η παραχώρηση των δικαιωμάτων ψήφου που αντιστοιχούν στις Μετοχές, καθώς και η άσκηση αυτών προς και από τον Ιωάννη Αλαφούζο του Αριστείδη υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου της προσωρινής διοικήσεως του Σωματείου ή/και τον κατά την εποχή της μεταβίβασης Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου.

4. Η πράξη μεταβίβασης των Μετοχών θα λάβει χώρα μετά τη λήξη της τρέχουσας χρήσης εντός του πρώτου τριμήνου του έτους 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα