Να μην τραβήξουν τα σωληνάκια

Μπορεί ο καθένας να πιστεύει και να λέει επίσης ότι θέλει. Μπορεί από το να κάνει όνειρα για μεγαλεία, μέχρι το να είναι εντελώς απογοητευμένος και να περιμένει το χειρότερο δυνατό σενάριο. Η πραγματικότητα έτσι όπως είναι αυτή την στιγμή στον Παναθηναϊκό, δίνει το δικαίωμα για όλα. Το θέμα όμως είναι η πραγματική, η ρεαλιστική απεικόνιση της πραγματικότητας και μέσω αυτής η αντικειμενική διερεύνηση προθέσεων και θέσεων.

Αν δεν γίνει αυτό, τότε στον Παναθηναϊκό το τοπίο θα μοιάζει όλο και περισσότερο με αυτό των εκλογών. Σύγχυση για το ποιος λέει τι, για το ποιος μπορεί να κάνει τι και

πλήρης απόκρυψη της πραγματικότητας.

Αποτέλεσμα; Σε πρώτη φάση η ίδια που παρατηρούμε και στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις Αποχή. Και σε δεύτερη η ασταμάτητη πορεία προς την κατηφόρα.

Το έχουμε πει πολλές φορές εδώ πέρα. Ο Παναθηναϊκός είναι η πλήρης απεικόνιση σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, αυτού που έγινε σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο στην Ελλάδα. Απλά το μόνο ερώτημα είναι ποιος.. πρόλαβε ποιόν και αποτέλεσε τον δοκιμαστικό σωλήνα για τον επόμενο. Ο Παναθηναϊκός την Ελλάδα, ή η Ελλάδα τον Παναθηναϊκό.

Για να επιστρέψουμε όμως στην κουβέντα μας. Στο προηγούμενο άρθρο μου, όταν παρομοίωσα τον Παναθηναϊκό σαν χτυπημένο από το κακό πρωταγωνιστή του Ελληνικού σινεμά ανάπηρο στο καροτσάκι, έσπευσαν αμέσως οι πάσης φύσεως παπαγάλοι για τα σχετικά από κάτω.

Την επόμενη ακριβώς, ο Γιάννης Αλαφούζος, χρησιμοποίησε την φράση «ο Παναθηναϊκός είναι στην εντατική με ορούς».

Καταλαβαίνετε πως μικρή είναι η διαφορά ανάμεσα στα δύο. Η ουσία είναι ακριβώς ίδια. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μια κατάσταση, που το ΜΟΝΟ που μπορεί να κάνει κάποιος γι’ αυτόν άμεσα, είναι απλά να τον συνεφέρει και να τον κρατήσει σε… αντιμετωπίσιμη κατάσταση. Σε κατάσταση δηλαδή, που να έχει νόημα μετά η οποιαδήποτε… ιατρική παρέμβαση για πλήρη αποκατάσταση.

Αλλιώτικα, αν κάποιος επιμένει να πειραματίζεται πάνω του, να τον βλέπει και να τον χρησιμοποιεί σαν κανονικό οργανισμό και ευρισκόμενο μάλιστα σε ευεξία, αν βάζει θέμα για το αν το βραδινό του δείπνο θα αποτελείται από αστακό ή φασιανό, όχι απλά κοροϊδεύει… συγγενείς και φίλους που περιμένουν μέσα στην αγωνία έξω από την εντατική, αλλά οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε θάνατο τον ασθενή.

Όταν λοιπόν ακούω και διαβάζω σήμερα, σενάρια, πληροφορίες ή και… ρεπορτάζ για τον Παναθηναϊκό, με αντικείμενο συμβόλαια προπονητών ή ποδοσφαιριστών και πιθανούς μεταγραφικούς στόχους, με το συμπάθιο, αλλά το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι, είναι για το που βρίσκουν το θράσος όλοι αυτοί να κοροϊδεύουν έτσι τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Και δεν αναφέρομαι εδώ στους δημοσιογράφους που αναπαράγουν τις σχετικές «ειδήσεις». Προφανώς και δεν φταίνε αυτοί, όταν υπάρχουν άνθρωποι που είτε έχουν, είτε καμώνονται πως έχουν σχέση με τον Παναθηναϊκό και συντηρούν τέτοια θέματα χωρίς να το ξεκόβουν. Αναφέρομαι σε όλους αυτούς, που με τόση επιπολαιότητα, παίζουν με τις ελπίδες του κόσμου και μάλιστα με φόντο γενικότερες συνθή

Keywords
Τυχαία Θέματα