Το σεντονάτο «αντίο» του καλύτερου προϊόντος του ποδοσφαίρου μας

Ο αγώνας στο Περιστέρι δεν ήταν ο τελευταίος του Σωτήρη Νίνη στον Παναθηναϊκό. Υπάρχει και το επικείμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στο φινάλε, στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφς, οπότε αναμένεται να πέσει η αυλαία.

Η εκτός έδρας νίκη εντούτοις του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ατρόμητο ήταν

η πλέον καθοριστική στην προσπάθεια του "τριφυλλιού" να κατακτήσει την πρώτη θέση στη συγκεκριμένη διαδικασία, προκειμένου να διεκδικήσει την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω των προκριματικών γύρων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Και ο 22χρονος μέσος φρόντισε να προσφέρει στο. πιάτο στον Παναθηναϊκό το πολύτιμο εισιτήριο! Διότι το μεγάλο βήμα έγινε στο Περιστέρι και η νίκη των "πράσινων" ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ σημασίας.

Η συμβολή λοιπόν του Νίνη, που σημείωσε ένα γκολ-ποίημα και με την εν γένει απόδοσή του "βούλωσε" πολλά στόματα και πιστοποίησε πόσο μεγάλο ήταν το κενό του όταν δεν έπαιζε, υπήρξε καταλυτική. Και το "αντίο" του. ΣΕΝΤΟΝΑΤΟ!

Ολοι ξέρουμε ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στο Καμπιονάτο και την Πάρμα. Πολλοί μπορεί να ξενέρωσαν. Ουδείς ωστόσο έχει το δικαίωμα να μην αναγνωρίσει τον άψογο επαγγελματισμό και το συναισθηματικό δέσιμο του Νίνη με την ομάδα που αγάπησε, ανδρώθηκε και έγινε γνωστός σε όλη την Ευρώπη. Δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι έπαιξε με πρόβλημα (και ειδική μάσκα για μεγάλο διάστημα στο ματς). Δεν ήταν μόνο το γκολ-ποίημα που σημείωσε. Ηταν η εν γένει αγωνιστική του συμπεριφορά σε ένα ματς "φωτιά" για τα πλέι οφς.

Ο Νίνης αποτελεί το καλύτερο προϊόν που έχει αναδείξει το ελληνικό ποδόσφαιρο στη νεότερη ιστορία του. Είτε αρέσει σε ορισμένους, είτε όχι. Κι αν δεν είχε του κόσμου της ατυχίες που του έκοβαν, από καιρού εις καιρόν, τη. φόρα, είναι σαφές ότι θα μπορούσε να φέρει ακόμα περισσότερα "γαλόνια" στο κουστούμι του.

Ναι, βοηθήθηκε από τον Παναθηναϊκό όσο λίγοι. Αυτό είναι αλήθεια και αδιαμφισβήτητο γεγονός. Συγχρόνως ωστόσο τίμησε όσο λίγοι την πράσινη φανέλα με το τριφύλλι.

Και του αξίζει συνεπώς να αποθεωθεί στο ΟΑΚΑ στο τελευταίο ματς της χρονιάς απέναντι στην ΑΕΚ. Επιστρέφοντας στο ματς με τον Ατρόμητο, πέραν του Νίνη, εκτιμώ ότι "κλειδί" υπήρξε ο Βίκτορ Βιτόλο που έκανε μακράν το καλύτερό του από την ημέρα που βρέθηκε στον Παναθηναϊκό.

Ο Ισπανός ήταν παντού και συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη του Παναθηναϊκού, σε ένα ματς που γενικώς η εικόνα της ομάδας ήταν σαφώς πιο πειστική από κάθε άλλη στη διαδικασία των πλέι οφς. Τα ρίσκα που πήρε ο Φερέιρα (εκτός ενδεκάδας ο Σιμάο, μη ύπαρξη κλασσικού στράικερ) του βγήκαν και τον δικαίωσαν πανηγυρικά. Ως συνέπεια αυτών των επιλογών ήταν να έχει ο Παναθηναϊκός σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή και την κυκλοφορία της μπάλας. Και να μην κινδυνέψει από μία πολύ επικίνδυνη και καλοδουλεμένη ομάδα σε καμία στιγμή του αγώνα. Ενα ματς έμεινε.

Με την ΑΕΚ. Μία αναμέτρηση στην οποία θα πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος στο γήπεδο για να στηρίξει και να αναγνωριστεί την ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ των παι

Keywords
Τυχαία Θέματα