Ολυμπιακή φλόγα: Στον ιερό βράχο της Ακρόπολης η φλόγα

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης άναψε τον βωμό της Ολυμπιακής φλόγας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, παρουσία της Πριγκίπισσας Άννας.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ δεν έδωσε το «παρών», όπως σας είχαμε μεταφέρει στην Ακρόπολη, εκεί βρισκόταν όμως η πριγκίπισσα Άννα που παρακολούθησε τον Έλληνα Παγκόσμιο πρωταθλητή του άλματος εις ύψος, Δημήτρη Χονδροκούκη να ανάβει τον βωμό στον ιερό βράχο. Ο Χονδροκούκης

παρέλαβε την Ολυμπιακή φλόγα από την Ολυμπιονίκη του ύψους το 1996 στην Ατλάντα, την Νίκη Μπακογιάννη.

Λαμπαδηδρόμοι στην πορεία προς την Ακρόπολη ήταν ακόμα πολλοί Ολυμπιονίκες, όπως η ιστιοπλόος Σοφία Μπεκατώρου, ο παλαιστής Πέτρος Γαλακτόπουλος, οι πολίστριες Δήμητρα Ασιλιάν, Γεωργία Λαρά, Ευτυχία Καραγιάννη, οι κωπηλάτες Βασίλης Πολύμερος και Δημήτρης Μούγιος, καθώς και τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ Αντώνης Νικολόπουλος (ταμίας), Γιάννης Καρράς, Θανάσης Κανελλόπουλος, Γιώργος Γερόλυμπος, Μιχάλης Φυσετζίδης και Περικλής Τρικαλιώτης.

Από την Ακρόπολη, το σύμβολο της Αθήνας, η Ολυμπιακή Φλόγα στέλνει την λάμψη της και τα μηνύματα της σε όλο τον κόσμο, με την ολοκλήρωση της προτελευταίας ημέρα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012», που διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα