Το κυνήγι της... Αρκούδας

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει σήμερα το απόγευμα την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον πρώτο ημιτελικό της Ευρωλίγκας και το Onsports.gr επιχειρεί να αναλύσει τα σημεία στα οποία θα «χτυπήσουν» οι πρωταθλητές Ευρώπης.

Σήμερα το απόγευμα στις 6 μμ, στο παρκέ του «Sinan Erdem Arena» Παναθηναϊκός

και ΤΣΣΚΑ Μόσχας καλούνται να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές. Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στον πρώτο ημιτελικό της Ευρωλίγκας και μόνο μία εκ των δύο θα μπορέσει να βρεθεί στον τελικό της Κυριακής. Σαφώς και ευχή όλων των Ελλήνων είναι η ομάδα αυτή να είναι ο Παναθηναϊκός, αν και η πλειοψηφία των «ειδικών» του μπάσκετ έχουν χρίσει ήδη την ΤΣΣΚΑ ως το μεγαλύτερο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Μπορεί, όμως, ο Παναθηναϊκός να τους διαψεύσει όλους και να είναι αυτός ο πρώτος που θα πάρει το εισιτήριο του μεγάλου τελικού; Σαφώς και μπορεί είναι η απάντηση που... διαρρέεται από το «στρατόπεδο» των πρωταθλητών Ευρώπης, αρκεί να συμβούν κάποια συγκεκριμένα πράγματα που θα κάνουν την διαφορά πάνω στο παρκέ.

Αμυνα

Το πρώτο και κυριότερο στοιχείο που θα απασχολήσει τον Παναθηναϊκό στον αποψινό ημιτελικό είναι το κομμάτι της άμυνας. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μια ομάδα με απίστευτο επιθετικό ταλέντο, αλλά έχει και αυτή τις αδυναμίες της. Ο Παναθηναϊκός τις έχει ανακαλύψει και ξέρει ακριβώς πού θα «χτυπήσει». Στην δημιουργία της, αλλά και μέσα στο καλάθι.

Προτεραιότητα του Παναθηναϊκού είναι να μην αφήσει τα «μυαλά» των Ρώσων να… δημιουργήσουν. Στο στόχαστρο, λοιπόν, μπαίνουν οι Τεόντοσιτς και Γκόρντον που έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν φάσεις για τους συμπαίκτες τους, αλλά και για... πάρτη τους. Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να τους βγάλει από το ματς, τότε η πλάστιγγα θα αρχίσει να γείρει προς το μέρος του.

Όμως, η άμυνα δεν θα παίξει ρόλο μόνο στην περιφέρεια, αλλά και μέσα στην ρακέτα. Την στιγμή που και αυτήν την φορά ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να αποδείξει τι εστί... ομαδική άμυνα (και κυρίως πάνω στο «πολυβόλο» που ακούει στο όνομα Αντρέι Κιριλένκο) ο Μάικ Μπατίστ και η παρέα του θα έχουν πολλή δουλειά. Ο Νέναντ Κρστιτς για μία ακόμα φορά θα προσπαθήσει να κάνει την διαφορά μέσα στην ρακέτα με τον Αμερικανό σέντερ του Παναθηναϊκού να αναλαμβάνει το βαρύ φορτίο του περιορισμού του. Πάντως, πολλές βοήθειες πάνω στον σέντερ της ΤΣΣΚΑ δεν περιμένουμε να δούμε, είτε είναι στο παρκέ ο Μπατίστ, είτε ο Βουγιούκας, είτε ο Μάριτς.

Επίθεση

Περνάμε τώρα στο επιθετικό κομμάτι. Τα «όπλα» του Παναθηναϊκού σε αυτόν τον τομέα του παιχνιδιού είναι γνωστά. Το Α και το Ω των «πράσινων» στην επίθεσή τους, αναμφίβολα, είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Τόσο εκτελεστικά, όσο και οργανωτικά. Ο Μήτσος την ίδια στιγμή θα χρειαστεί την απίστευτη εμπειρία του Σάρας, αλλά και την ενέργεια του Νικ Καλάθη. Επίσης, πολλές μπάλες αναμένεται να πάρει ο Μάικ Μπατίστ μέσα στο «ζωγραφιστό», έτσι ώστε να φθείρει τους ψηλούς της ΤΣΣΚΑ και φυσικά για να τής «φορτώσει» το καλάθι.

Βάσει των «πράσινων» πλάνων, όμως, κάποιοι άλλοι παίκτες μπορούν να κάνουν την

Keywords
Τυχαία Θέματα