Το TOP 30 των ελληνικών διαφημίσεων

-Έλληνας Κροίσος με εννιά γράμματα; Ομορφάντρας; Δεν ταιριάζει.

-Έλληνας Κροίσος με εννιά γράμματα; Μήπως Αντωνίου; Ούτε!

-Γυναίκα...

-Τι είναι;

-Έλληνας Κροίσος με εννιά γράμματα, ποιος να ‘ναι;

-Αναστόπουλος έβαλες;

-... δεν ταιριάζει...

-Κύριο, κύριο...

-Όριστε

-Ήρθε το κύριο Σάββας. Το επισκέπτη με το ελικόπτερο και το φραπέ...

-Τι ήρθε πάλι να κάνει εδώ; Βαρέθηκε να λιώνει στο εξοχικό; Τέλος

πάντων, πες του να περάσει.

-Βρε άντρα μου ήρθε ο επισκέπτης σου είπε το κορίτσι. Σταμάτα επιτέλους με τα σταυρόλεξα. Όλο σταυρόλεξα και εκπομπές για ζώα και κατασκευές βλέπεις...

-Τι ξέρεις εσύ; Χθες είδα για τον ιπποπόταμο. Θηλαστικό τσι ζούγκλας. Αμφίβιο που φθάνει τα 5 μέτρα και τσου 3 τόνους. Ζει τσις ζούγκλες του Ζαίρ, του Νίγηρα και τσι Ναμίμπιας.

-Άσε με καημένε. Put the stavrolexo down tora...

-Κουζουλάθηκες μωρέ; Τι ψιψιψίνια και κοκοψοψαρα μου λες...

Ο διάλογος είναι φανταστικός. Όπως και στις διαφημίσεις από τις οποίες, ίσως καταλάβατε, ότι προέρχονται. Διαφημίσεις που έγιναν τρομερό hit και ειπώθηκαν από τα χείλη όλου του κόσμου πετυχαίνοντας τον στόχο τους. Να κάνουν δηλαδή αίσθηση.

Όπως για παράδειγμα ο “Ομορφόντρας”, που ομολογώ ότι εδώ και καιρό με έχει κουράσει, όπως ο “αγαπούλας με την κουκούλα”, που αμφότερες έχουν σαρώσει. Για μια περίοδο δεν υπήρχε μέρα που να μην ακούσεις έστω μία φορά κάποιον να αναφέρει τις δύο ατάκες, ή τη “σως για να γλιστράει”.

Και οι δύο είχαν άμεση σχέση με τον αθλητισμό, και αυτό δείχνει με έναν ακόμη τρόπο τη δυναμική των σπορ. Δεν είναι άλλωστε οι πρώτες που έχουν ως θέμα το ποδόσφαιρο ή τον αθλητισμό (ΟΠΑΠ) και κάνουν τέτοιο “γκελ” στους τηλεθεατές.

Σήμερα λοιπόν αντί για μπάσκετ και καθότι Σάββατο ημέρα χαλάρωσης και ξεκούρασης, είχα διάθεση να γραψω κάτι διαφορετικό. Συγκέντρωσα τις καλύτερες διαφημίσεις των τελευταίων χρόνων. Αυτές που θυμήθηκα. Μπορείτε να τις δείτε παρακάτω, και να χαμογελάσατε, να φτιάξει η διάθεση σας. Ίσως να προσπεράσετε ορισμένες, που μετά το overdose σας προκαλούν εκνευρισμό. Με το “κουμπάκι”, κάτω-κάτω δίπλα στο 30, βλέπετε το επόμενο.

Στην 30αδα που έφτιαξα υπάρχουν και τρεις εκπλήξεις. Ο λόγος που συμπεριλαμβάνεται η μία είναι ότι μια από τις σύγχρονες παραπέμπει στον πρωταγωνιστή της παλιάς που μας οδηγεί δεκαετίες πίσω. Μια άλλη γιατί είναι η σκληρότερη διαφήμιση στην πουριτανική Ελλάδας και η τρίτη γιατί πολύ απλά δεν θα μπορούσε να λείπει από το blog το μπάσκετ :)

Υπάρχει ακόμη και ένα σποτάκι-bonus. Δεν έχει παίξει στην ελληνική τηλεόραση αλλά έχει να κάνει με την αθλητική αγορά, με την ευρύτερη της έννοια και είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο μιας και τους “διαλόγους” τους καταλαβαίνε

Keywords
Αναζητήσεις
θηλαστικό τσι ζούγκλας διαφήμιση
Τυχαία Θέματα