Θέλει και το μήκος η Τσέρνοβα

Η συμμετοχή πολλών καλών αθλητριών φοβίζει την Τατιάνα Τσέρνοβα που σκέφτεται εάν θα λάβει μέρος στο συγκεκριμένο αγώνισμα στους Αγώνες του Λονδίνου.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2011 στο έπταθλο, Τατιάνα Τσερνόβα, θέλει να αγωνιστεί και στο μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες

του 2012 στο Λονδίνο. Η δυσκολία που θα έχει να αντιμετωπίσει στην επίτευξη του στόχου της δεν είναι το αγωνιστικό πρόγραμμα, αφού το έπταθλο στους Ολυμπιακούς διεξάγεται τις δύο πρώτες ημέρες της διοργάνωσης και ενδιάμεσα μέχρι τα προκριματικά του μήκους υπάρχουν δύο ημέρες ξεκούρασης.

Το μεγάλο εμπόδιο σαφώς και θα προέλθει από τις πολλές καλές αθλήτριες που διαθέτει η Ρωσία στο μήκος, με τις οποίες θα πρέπει να συναγωνιστεί για να πάρει την πρόκριση (μπορούν να μετάσχουν μέχρι τρεις από την ίδια χώρα).

«Αγαπώ το άλμα σε μήκος και το όνειρό μου είναι να ξεπεράσω τα 7 μέτρα. Θα μου άρεσε να κάνω και μήκος και έπταθλο στους Ολυμπιακούς, αλλά αυτό θα είναι πολύ δύσκολο. Έχουμε πολλές καλές αθλήτριες στη Ρωσία στο μήκος και θα είναι πολύ δύσκολο για μένα να πάρω την πρόκριση», τόνισε η Τσερνόβα, που κρέμασε στο στήθος της το χρυσό μετάλλιο στην Νταεγού στο έπταθλο.

Το 2011 είχε επίδοση 6.82μ στο μήκος και συγκεκριμένα το Μάιο στο μίτινγκ Συνθέτων του Γκέτζιτς, αλλά συνολικά επτά άλτριες της χώρας της κατάφεραν να κάνουν μέσα στη χρονιά μεγαλύτερα άλματα.

Πάντως σε ό,τι αφορά το έπταθλο θέλει το χρυσό μετάλλιο στο Λονδίνο, αλλά δεν υπάρχει κάτι σίγουρο, αφού θα υπάρχουν και πολλές άλλες ικανές αθλήτριες να το διεκδικήσουν. Μία από αυτές θα είναι και η Βρετανίδα Τζέσικα Ενίς, παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2009 και πρώτη στο Ευρωπαϊκό του 2010, η οποία πήρε το ασημένιο στην Νταεγού.

«Η Τζέσικα κυριάρχησε για τρία χρόνια στο έπταθλο. Τώρα οι Ολυμπιακοί θα γίνουν στο Λονδίνο και θα έχει αρκετούς φίλους που θα της συμπαρασταθούν. Όμως συνολικά έχουμε πέντε αθλήτριες ικανές για τον τίτλο. Οι υπόλοιπες είναι οι Τζένιφερ Έσερ, Ιλέας Φαουντέν και Ναταλία Ντομπρίνσκα. Υπάρχουν έτσι κι άλλες αθλήτριες για το χρυσό μετάλλιο και δεν μπορώ να στρέψω την προσοχή μου αποκλειστικά σε μία», είπε η Τσερνόβα.

Ένας ακόμη στόχος της Ρωσίδας αθλήτριας, μαζί με το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς για να το προσθέσει στη συλλογή της δίπλα στους παγκόσμιους τίτλους στις κατηγορίες κορασίδων, νεανίδων και γυναικών που έχει κατακτήσει, είναι να καταρρίψει το ευρωπαϊκό ρεκόρ του αγωνίσματος, που κατέχει η Σουηδή Καρολίνα Κλουφτ με 7.032 βαθμούς από το 2007.

Αν το καταφέρει θα γίνει η 4η Ευρωπαία αθλήτρια που ξεπερνά το φράγμα των 7.000 βαθμών. Το ατομικό της ρεκόρ μέχρι στιγμής είναι 6.880 βαθμοί από τη νίκη της στην Νταεγού, που την φέρνουν στην ένατη θέση των παγκοσμίων επιδόσεων όλων των εποχών στο έπταθλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα