«Θα παίζουμε σε γκρι, πράσινο ή κόκκινο χώμα;»

Το μπλε χώμα του γηπέδου Caja Magica της Μαδρίτης έχει αποτελέσει πονοκέφαλο για τους κορυφαίους αλλά ο Φέντερερ βάζει... νερό στο κρασί του.

Αν και αρχικά είχε εκφράσει την απόγοήτευσή του για την απόφαση του ιδιοκτήτη των δικαιωμάτων του Mutua Madrilena Ίον Τίριακ, μετά πήρε τον λόγο του πίσω και δέχθηκε βολές από τους κάθετα αρνητικούς στο μπλε χώμα Ναδάλ και Φέντερερ.

Ο 30χρονος Ελβετός είπε αυτές τις μέρες σε εφημερίδα της Ζυρίχης πως θα ήθελε να το δοκιμάσει:

«Και εγώ είμαι υπέρ της παράδοσης με το κόκκινο χώμα, όμως καταλαβαίνω όταν κάποιος θέλει να δοκιμάσει νέα πράγματα. Δεν έχω πρόβλημα με το μπλε, όμως τα γήπεδα πρέπει να είναι σε τέλεια κατάσταση γιατί διαφορετικά θα είναι πολύ κακό για το τουρνουά. Ο Τίριακ έχει κάνει πολλά και καλά πράγματα για το τένις, οπότε ας του δώσουμε μια ευκαιρια με αυτό το καινούργιο που δοκιμάζει στη Μαδρίτη».

Αποσαφήνισε ωστόοσο ότι για να φωνάζει ο Ναδάλ κάτι τον ενοχλεί. «Δεν έχω ιδέα πως θα λειτουργήσει. Ο Ναδάλ είναι αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο και τον υποστηρίζω. Νιώθει ότι είναι ενάντια στην παράδοση που θέλει το χώμα κόκκινο. Τι θα ακολουθήσει; Αν όλα τα τουρνουά ακολουθήσουν αυτή την τακτική, που θα παίζουμε σε γκρι, πράσινο ή κόκκινο χώμα;» συμπλήρωσε ο Βασιλιάς.

Το τουρνουά της Μαδρίτης αρχίζει την επόμενη Κυριακή (6/5) στην πρωτεύουσα της Ισπανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα