Τεστάρει δυνάμεις η ενόργανη στο Ευρωπαϊκό

Ως... φιλικό προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου αντιμετωπίζουν το Ευρωπαϊκό ενόργανης, οι Μάρας και Τσολακίδης.

Αύριο Τετάρτη (23/05), στην πρεμιέρα, στον γενικό αγώνα εφήβων, που θα δώσει τις προκρίσεις στα ατομικά αγωνίσματα και την τελική κατάταξη του ομαδικού αγωνίζονται Μάτζιντ-Μιχάλης Αλ Ζουμπέιντι, Γιώργος Βότσης, Νίκος Κρανίτης, Αντώνης Τανταλίδης, Βασίλης Τανταλίδης, οι οποίοι θα αγωνιστούν στην πρωινή υποκατηγορία (11:00

- 14:00).

Η εθνική ανδρών θα αγωνιστεί την Πέμπτη (24/5) με τους Βλάση Μάρα (πλάγιος ίππος, δίζυγο, μονόζυγο) και Βασίλη Τσολακίδη (δίζυγο), να κάνουν τον τελευταίο μεγάλο αγώνα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και τους Λευτέρη Κοσμίδη (έδαφος, κρίκοι, άλμα, μονόζυγο), Λευτέρη Πετρούνια (έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι, άλμα) και Δημήτρη Μαρκούση, ο οποίος θα αγωνιστεί και στα έξι όργανα.

Σε ομαδικό επίπεδο, ιδανική θα ήταν η διατήρηση στη 12άδα, αλλά ο αρχιπροπονητής της εθνικής ανδρών, Δημήτρης Ράφτης, εστιάζει στην ατομική διάκριση: «Σε ατομικό επίπεδο μπορούμε να έχουμε μέχρι και πέντε προκρίσεις σε τελικούς οργάνων: Ο Μάρας στο μονόζυγο, ο Τσολακίδης στο δίζυγο, ο Κοσμίδης στο έδαφος και ο Πετρούνιας στους κρίκους έχουν ήδη κατακτήσει μετάλλια στο θεσμό, αλλά και ο Μαρκούσης μπορεί να είναι φιναλίστ στο έδαφος, αφού έχει ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,3. Σε ομαδικό επίπεδο, θεωρώ ότι θα είμαστε μέσα στη 12άδα αν κάνουμε μια καλή εμφάνιση».

Αναφερόμενος στην Εθνική εφήβων, ο κ. Ράφτης τόνισε: «Τα παιδιά που έχουμε είναι αρκετά καλά στο σύνθετο ατομικό και μπορεί να έχουμε κάποια πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος. Αν αποδώσουν όπως μπορούν, ξεπερνώντας την απειρία τους, θα πάνε πολύ καλά. Στο ομαδικό, εκτιμώ ότι θα είμαστε γύρω στη 10άδα. Είναι πάντως αρνητικό, τόσο για τους εφήβους όσο και για τους άνδρες, ότι θα αγωνιστούν στην πρωινή υποκατηγορία».

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας):

Τετάρτη 23 Μαΐου

11:00 - 22:00: Γενικός αγώνας εφήβων (τελικός ομαδικού, προκριματικός σύνθετου ατομικού και οργάνων)

Πέμπτη 24 Μαΐου

11:00 - 21:15: Γενικός αγώνας ανδρών (προκριματικός ομαδικού και οργάνων)

Παρασκευή 25 Μαΐου

16:00 - 18:15: Τελικός σύνθετου ατομικού εφήβων

Σάββατο 26 Μαΐου

15:30 - 18:00: Τελικός ομαδικού ανδρών

Κυριακή 27 Μαΐου

10:30 - 13:10: Τελικοί οργάνων εφήβων

15:00 - 18:00: Τελικοί οργάνων ανδρών

Keywords
Τυχαία Θέματα