Τα αιτήματα του Παναιγιάλειου σε ΕΠΟ, ΕΠΑΕ

Τρεις επιστολές, τις οποίες κοινοποιεί στην Ένωση της football league και football league 2 και την ΕΠΟ, απέστειλε η διοίκηση του Παναιγιάλειου μέσω του νομικού του εκπροσώπου, Γιώργου Μπέσκου, με αφορμή την προσφυγή της ομάδας στο Διαιτητικό Δικαστήριο για τον υποβιβασμό στη Δʼ Εθνική.

Μέσω αυτών τονίζει ότι η προσφυγή

εκδικάζεται στις 25 Οκτωβρίου, καλεί το Δ.Σ. της ΕΠΟ να αποφανθεί ποια είναι η αρμοδιότητα του Διαιτητικού Δικαστηρίου και αν έχει χαρακτήρα ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου.

Επίσης, καλεί την Ένωση της football league και football league 2 να αναμένει την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ και της απόφασης του Δ.Σ. της ΕΠΟ πριν προβεί σε οποιαδήποτε διαδικασία καθορισμού ομάδων και κλήρωσης στο πρωτάθλημα της Γʼ Εθνικής, ενώ παράλληλα ζητά από την Ελληνική Ομοσπονδία να αναβάλει την κλήρωση και την έναρξη του πρωταθλήματος στον ΣΤʼ όμιλο μέχρι να ξεκαθαρίσει νομικά διά της αποφάσεως του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου η προσφυγή της ομάδας.

Αναλυτικά:

1)

ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΟ
Διά της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας

ΑΙΤΗΣΗ

Του ΤΑΠ Παναιγιάλειος, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ
Στην ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Βʼ & Γʼ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

***
Ζητάμε όπως το Δ.Σ. της ΕΠΟ στη συνεδρίαση της 26-10-2011 να αποφανθεί επί της αρμοδιότητας του Διαιτητικού Δικαστηρίου και ειδικότερα να λάβει απόφαση :

1. Εάν οι αποφάσεις του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου είναι δεσμευτικές για τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ.

2. Εάν το Διαιτητικό Δικαστήριο έχει χαρακτήρα ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, όπως άλλωστε έχει δεχθεί και η Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ.

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το Καταστατικό και τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο έχει σε πρώτο και τελευταίο βαθμό την αρμοδιότητα να επιλύει διαφορές που αφορούν σε θέματα ερμηνείας του Καταστατικού και των Κανονισμών.

Ήδη με την απόφαση που έχει εκδώσει το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπάγεται η πλαστογραφία δεν αποτελεί περίπτωση δυσφήμισης. Με βάση λοιπόν τις διατάξεις του Καταστατικού το Ανώτατο Όργανο επέλυσε ερμηνευτικά το ζήτημα αυτό.

Παρόλο που είχε εκδοθεί η σχετική απόφαση, εντούτοις η Επιτροπή Εφέσεων δεν έλαβε καν υπόψη το δεσμευτικό για αυτήν βάσει του Καταστατικού νομολογιακού δεδομένου της απόφασης του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου, παραβιάζοντας έτσι το Καταστατικό της ΕΠΟ. Με αυτή τη λογική το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο απεκδύεται οποιασδήποτε αρμοδιότητας. Ήδη όπως έχει κυκλοφορήσει και στο διαδίκτυο έχει εκδοθεί η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για την ομάδα της Καρδίτσας και παραπέμπει το θέμα ενώπιόν σας.

Η δική μας προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο εκδικάζεται την 25-10-2011. Κατόπιν αυτών, ζητάμε να αποφανθείτε επί των ανωτέρω με αποκλειστικά κριτήρια τη γραμματική διατύπωση των διατάξεων του Καταστατικού και του ΚΑΠ για τα οποία άλλωστε είχε

Keywords
Τυχαία Θέματα