«Έτσι… γλεντάνε αυτοί που σας χρωστάνε»

Μόνο ως τεράστια μπορώ να χαρακτηρίσω τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στη πρωταθλήτρια Γερμανίας, Ντόρτμουντ.

Πέρα από τη βαθμολογική της αξία, καθώς ο Ολυμπιακός μπαίνει ξανά γερά στο… κόλπο της πρόκρισης, έχει και μια άλλη παράμετρο που δεν είναι άλλη από το ψυχολογικό κομμάτι στους οπαδούς των «ερυθρολεύκων».

Σε μια εποχή που τα πάντα είναι ισοπεδωμένα και η οικονομική κρίση μαστίζει τα περισσότερα ελληνικά σπίτια,

η νίκη χάρισε, έστω και προσωρινά, χαμόγελα στα εκατομμύρια φίλων των πειραιωτών.

Τα συνθήματα που ακούστηκαν λίγο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, τα οποία είχαν ως στόχο τη Γερμανία και την Μέρκελ, δεν ήταν τυχαία, ούτε είχαν προγραμματιστεί ν’ ακουστούν. Σας διαβεβαιώνω ότι πρόκειται για μια καθαρά αντίδραση της στιγμής. Κάποιος το σκέφτηκε, το είπε και στη συνέχεια, χωρίς να υπάρξει οργάνωση, όπως γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις, ακολούθησαν όλοι οι οπαδοί που βρίσκονταν στο γήπεδο. Με αυτό τον τρόπο οι οπαδοί του Ολυμπιακού ξέσπασαν. Έβγαλαν το άχτι τους.

Οι Γερμανοί – ποδοσφαιριστές και δημοσιογράφοι (γιατί και οι δεύτεροι, μετά τους συνεργάτες της Μέρκελ, ήρθαν στην Αθήνα με τουπέ «μας χρωστάτε») – επέστρεψαν στα σπίτια τους με το κεφάλι κάτω. Δεν τους χάλασε…

Θα ήθελα, τέλος, να σταθώ σε δύο ακόμα πραγματάκια…

Αν υπήρχε τίτλος για το καλύτερο τμήμα marketing ποδοσφαιρικού συλλόγου, τότε αυτό της Ντόρτμουντ θα τον κατακτούσε με διαφορά. Μου έκαναν δύο πράγματα εντύπωση χθες, στο Καραϊσκάκη. Το πρώτο είναι ότι οι ποδοσφαιριστές της γερμανικής ομάδας, κατά την έξοδό τους από τα αποδυτήρια, μετά το ματς, φορούσαν αποκλειστικά κιτρινόμαυρα αξεσουάρ (δεν αναφέρομαι φυσικά σε αυτά που παραχωρεί ο σύλλογος). Δηλαδή, τα ακουστικά όλων (ξέρετε, αυτά που λάνσαρε πρώτος στην ελληνική ποδοσφαιρική πιάτσα ο Σισέ ) ήταν σε χρώμα κίτρινο, ενώ το ίδιο ισχύει και σε ότι αφορά στα σκουφιά που φορούσαν κάποιοι, καθώς επίσης και στα τσαντάκια τους (διαφόρων εταιριών).

Το δεύτερο είναι το χειροκρότημα των ποδοσφαιριστών της Ντόρτμουντ προς τους οπαδούς της γερμανικής ομάδας πριν καν οι πρώτοι πατήσουν χορτάρι για το καθιερωμένο, πριν το ματς, ζέσταμα. Από την έξοδο της φυσούνας, μέχρι το χορτάρι η απόσταση είναι περίπου πέντε μέτρα. Σε αυτό το διάστημα είχαν προλάβει άπαντες να χειροκροτήσουν τους οπαδούς που ταξίδεψαν στην Αθήνα.

Δεν ζήλεψαν οι αρμόδιοι των τμημάτων των ελληνικών συλλόγων;

Υ.Γ.: Μόνο όποιος είδε από κοντά το παιχνίδι, στο Καραϊσκάκη, μπορεί να καταλάβει πόσο παθιασμένος ήταν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ο Ραφίκ Τζεμπούρ. Ο Αλγερινός έτρωγε «σίδερα» από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, με αποτέλεσμα να… υποχρεώσεις τους οπαδούς του Ολυμπιακού να τραγουδούν για ώρα: «εο εο εο Τζεμπούρ».

Keywords
Τυχαία Θέματα