Στόπερ εννοείται! Αλλά όχι αντί του «Μπουμ»...

Δεν μου αρέσει να περιαυτολογώ και δεν το πράττω συχνά. Αλλά εν προκειμένω κρίνω ότι είναι απαραίτητο να το πράξω. Απλώς για να υπενθυμίσω σε όσους παρακολουθούν τις θέσεις μου -και να ξεκαθαρίσω στους υπόλοιπους- ότι υπήρξα από τους λίγους που όταν έγινε η μεταγραφή του Μπουμσόνγκ στον Παναθηναϊκό εξέφρασα την άποψη ότι έχει τα προσόντα για να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα.

Κόντρα στο... ρεύμα της απαξίωσής του. Διότι θυμάμαι, πριν δύο καλοκαίρια που τα υποστήριζα όλα αυτά, ότι είχαν ειπωθεί διάφορα σχόλια για την αξία, τις... γκάφες και το εν γένει όφελος της μεταγραφής

αυτής, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν ήταν κακοπροαίρετα. Εκτιμήσεις ήταν και τις σέβομαι.

Κατά τη αφεντιά μου ο «Μπουμ» δεν είναι ο... Πικέ, ούτε καν η καλύτερη δυνατή επιλογή που θα μπορούσε να κάνει ο Παναθηναϊκός με τα χρήματα που δαπάνησε, αλλά για την Ελλάδα διάολε -αγωνιστικά- ήταν (και είναι) «ταμάμ».

Πλέον, δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που αμφισβητεί ότι σε σχέση με τους υπόλοιπους στόπερ που είχε και έχει ο Παναθηναϊκός είναι, με σημαντική διαφορά απ' τον δεύτερο, ο καλύτερος.

Το περασμένο καλοκαίρι (θυμόμαστε όλοι ότι) έγιναν προσπάθειες για να... απαλλαχθεί ο Παναθηναϊκός από το αναμφίβολα υπέρογκο (για τα δεδομένα της εποχής και της διοικητικής κατάστασης του συλλόγου) συμβόλαιό του.

Αλλά οι συγκυρίες και η μοίρα τα έφεραν έτσι ώστε να παραμείνει στην Παιανία και να αποτελεί μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς στη (γενικώς προβληματική) αμυντική θωράκιση της ομάδας. Μαθαίνω ότι το συμβόλαιο του αποτελεί ακόμα «αγκάθι».

Φυσικό και επόμενο για τους λογιστές της ΠΑΕ, καθώς τα «κουκιά» δεν βγαίνουν.

Με δύο διαφορές όμως: α)η ομάδα πηγαίνει για πρωτάθλημα και αν το κατακτήσει θα εισρεύσουν στα ταμεία πέραν των 20 εκατ. ευρώ, εξαιτίας των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, άρα η όποια οικονομική προσαρμογή μπορεί να γυρίσει... μπούμερανγκ.

Και β) όποιος στόπερ κι αν έρθει αυτήν την εποχή (με τη λογική του μικρότερου συμβολαίου) είναι «χλωμό» ότι θα αντικαταστήσει τον «Μπουμ» επάξια στον αγωνιστικό χώρο καθώς (πέραν των δυνατοτήτων που θα έχει) θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής στην ομάδα.

Κοντολογίς, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται απαραίτητα έναν στόπερ για παρτενέρ του Μπουμσόνγκ, καθώς ο Καντέ δεν πείθει και ο Σαριέγκι τα δίνει μεν όλα στο γήπεδο, αλλά αυτά που δίνει δεν είναι αρκετά...

Ο δε Μπιάρσμιρ είναι στόπερ άλλης εποχής για μένα, πολύ πιο «σοφτ» από τις σύγχρονες επιταγές του ποδοσφαίρου και σίγουρα όχι έτοιμος για τον Παναθηναϊκό στην παρούσα φάση.

Δεδομένα, συνεπώς, τυχόν αποχώρηση του «Μπουμ» και αντικατάστασή του (με την κουτοπόνηρη λογική να... «χρυσωθεί το χάπι») θα αποτελεί κατά την εκτίμησή μου ένα τεράστιο λάθος για τη φετινή τιτάνια προσπάθεια της ομάδας να επιστρέψει στο θρόνο του πρωταθλητή.

Keywords
Τυχαία Θέματα