Χριστουγεννιάτικα δώρα στο «Νησί»

Άγιες μέρες και τα δώρα… έδωσαν και πήραν στην Premier League. Η Γουέστ Μπρομ έκανε το μεγαλύτερο εξ αυτών κρατώντας στο «μηδέν» τη Σίτι, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στην Γιουνάιτεντ να ανέβει στην κορυφή με την «πεντάρα» επί της Γουίγκαν. Στον ίδιο δρόμο και οι ομάδες του Λίβερπουλ με τους «κόκκινους» να κάνουν δώρο το βαθμό στην ουραγό Μπλάκμπερν και την Έβερτον να παίρνει το πέναλτι και το βαθμό απέναντι στη Σάντερλαντ.

«…ένα χριστουγεννιάτικο κουτί υπήρχε πάντα μέσα σε όλα τα πλοία που σάλπαραν

με σκοπό να ανακαλύψουν νέους προορισμούς, καθώς πίστευαν πως έφερνε καλοτυχία στους ναυτικούς. Στην ουσία ήταν ένα μικρό μεταλλικό δοχείο με το οποίο προμήθευε τα πλοία ένας ιερέας και όσοι ναυτικοί ήθελαν να εξασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή τους έριχναν μέσα το κατιτί τους. Στη συνέχεια, το κουτί σφραγιζόταν και έπαιρνε περίοπτη θέση στο κατάστρωμα, για όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Με την επιστροφή του… χωρίς απώλειες πλοίου στο λιμάνι, το δοχείο έφτανε και πάλι στα χέρια του ιερέα, ο οποίος το φύλαγε μέχρι τα Χριστούγεννα, όταν και το άνοιγε, προκειμένου να μοιράσει το περιεχόμενό του στους άπορους», αναφέρει το αφιέρωμα του Onsports για την Boxing Day στην Αγγλία και τις άλλες βρετανικές χώρες.

Οι ομάδες της Premier League μόνο… άπορες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, ωστόσο έκαναν και δέχθηκαν δώρα στην αγωνιστική που καθιερωμένα πια διεξάγεται την επόμενη των Χριστουγέννων και προσφέρει αρκετό θέαμα και ανατροπές σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου.

Το πρώτο «μπαμ» της αγωνιστικής ήρθε στο Λονδίνο, όπου η Τσέλσι παραχώρησε το βαθμό της ισοπαλίας στη Φούλαμ (1-1) κι έμεινε έτσι αρκετά μακριά από τις πρώτες δύο θέσεις που έχουν φέτος μετατραπεί αποκλειστικά σε υπόθεση των δύο ομάδων του Μάντσεστερ, οι οποίες δείχνουν ότι θα πάνε τη μάχη ως το φινάλε.

Η δεύτερη, και μεγαλύτερη σε… κρότο, «έκρηξη» της boxing day ήρθε στο «Χόθορνς» όπου η Γουέστ Μπρόμ κατάφερε να κρατήσει την Μάντσεστερ Σίτι στο «μηδέν» και να την υποχρεώσει έτσι να μοιραστεί στο εξής την κορυφή του πρωταθλήματος με τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ. Το 0-0 των «Πολιτών» έδωσε μόνο ένα βαθμό την ώρα που το 5-0 των «κόκκινων διαβόλων» επί της Γουίγκαν τους έδωσε το τρίποντο της… συγκατοίκησης στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League.

Συνεχίζοντας τον απολογισμό στον κατάλογο των… δώρων την επομένη των Χριστουγέννων στην Αγγλία, ο Τσάρλι Άνταμ έκανε ένα από αυτά χαρίζοντας το προβάδισμα στην ουραγό Μπλάκμπερν μέσα στο «Άνφιλντ» σε βάρος της Λίβερπουλ. Οι προσπάθειες των παικτών του Νταλγκλίς ήταν αρκετές μόνο για να έρθει το τελικό 1-1 που απέφερε στις δύο ομάδες από ένα βαθμό και κανένα ιδιαίτερο βαθμολογικό όφελος.

Δώρα όμως έκαναν και οι διαιτητές στην Boxing Day και συγκεκριμένα ο ρέφερι της αναμέτρησης Σάντερλαντ – Έβερτον. Ο Φιλ Ντοντ με το πέναλτι που υπέδειξε υπέρ των «ζαχαρωτών» βοήθησε έτσι ώστε να διαμορφωθεί το 1-1 που σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Τέλος, οι Μπεν Αρφά και Ντεμπά Μπα ντύθηκαν… Άι Βασίληδες και με τα

Keywords
Τυχαία Θέματα