Σνάουτσνερ: «Δεν είναι εύκολο που φεύγω από τον ΠΑΟΚ»

Ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ αγωνίστηκε για τελευταία φορά χθες (20/05) με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο άφησε ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια στιγμή στη Θεσσαλονίκη για μόνιμη εγκατάσταση.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4» ο Σνάουτσνερ αναφέρθηκε αρχικά στο λόγο που η σεζόν τελείωσε με άσχημο τρόπο για τον ΠΑΟΚ:

«Είναι δύσκολο να το πεις. Γενικά ήταν μία δύσκολη σεζόν. Στην Ευρώπη περάσαμε από ένα πολύ δύσκολο όμιλο, ήρθε η Ουντινέζε στη συνέχεια, που ήταν καλύτερη από εμάς και μας πέρασε. Στο πρωτάθλημα δεν ήμασταν τόσο κακοί.

Στο ξεκίνημα των play offs είχαμε επτά βαθμούς, αλλά στα τελευταία τρία παιχνίδια, χάσαμε. Χθες, μετά το τέλος του αγώνα, όλοι καθόμασταν στα αποδυτήρια με σκυμμένα κεφάλια και κανείς δεν μιλούσε. Κανένας δεν είναι χαρούμενος με αυτήν την κατάσταση. Χρειάζονται όλοι διακοπές όμως, γιατί τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ξεκινούν νωρίς».

Σε ερώτηση για το αν επηρέασε η κούραση, απάντησε: «Έπαιξε ρόλο. Νομίζω πως όλοι οι παίκτες στα play offs είχαν κούραση. Η ομάδα μας δεν είναι και τόσο νέα. Μπορεί χθες να έπαιξαν αρκετοί νεαροί, αλλά γενικά έπαιζαν οι μεγαλύτεροι. Ήταν δύσκολο για όλους, ίσως έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερο ροτέισον».

Για το γεγονός ότι το χθεσινό (20/05) παιχνίδι ήταν το τελευταίο του με τον ΠΑΟΚ, είπε: «Το συμβόλαιό μου τελειώνει και κανένας από την ομάδα δεν μίλησε μαζί μου. Δεν είδα κάποιο «φως» ότι θα έπαιζα στο μέλλον. Κανένας δεν είναι ικανοποιημένος όταν κάθεται στον πάγκο ή βρίσκεται εκτός 18άδας. Δεν είμαι λυπημένος που δεν μίλησε κάποιος μαζί μου και περίμενα ότι δεν θα συνεχίσω».

Όσον αφορά στους λόγους που ο ΠΑΟΚ δεν έχει πάρει τίτλο τα τελευταία χρόνια, ο Πολωνός τόνισε: «Είναι αλήθεια αυτό. Δεν κερδίσαμε τίποτα, αυτά τα τέσσερα χρόνια. Είναι δύσκολο να το εξηγήσω. Πέρσι είχαμε την ευκαιρία να πάμε στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά αποκλειστήκαμε από την ΑΕΚ στο Κύπελλο. Στο Champions League, παίξαμε με τον Άγιαξ, αλλά και να περνούσαμε είχαμε έναν ακόμα προκριματικό γύρο. Ο Άγιαξ όμως ήταν καλύτερος και μας απέκλεισε. Πριν δύο χρόνια είχαμε καλύτερη ομάδα, ήμασταν πολύ δυνατοί. Δεν ξέρω γιατί δε μπορέσαμε να κατακτήσουμε κάτι».

Μιλώντας για την αγάπη του κόσμου, είπε: «Είναι ωραίο. Δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα. Αυτοί έβλεπαν ότι πάντα έδινα ότι μπορούσα. Είχα καλά και άσχημα παιχνίδια, αλλά όποτε αγωνιζόμουν, έδινα και την καρδιά μου».

Για τη μεγαλύτερη νίκη, κατά τη γνώμη του, τόνισε: «Αυτή με τη Φενερμπαχτσέ. Πήγαμε στους ομίλους, αλλά ξέραμε την ιστορία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Εκείνο το παιχνίδι ήταν ένας πόλεμος. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι και είχαμε πανηγυρίσει πολύ έντονα εκείνη την επιτυχία».

Αναφορικά με το μέλλον του, σχολίασε: «Δεν ξέρω ακόμα. Έχω μιλήσει με ομάδες από την Πολωνία και την Κύπρο, αλλά δεν έχω ακόμα κάποια πρόταση».

Τέλος, για τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη, είπε: «Είμαι εννιά χρόνια εδώ. Είναι πολύς καιρός. Δεν είναι εύκολο για μένα να φύγω. Τα παιδιά μου γεννήθηκαν εδώ, ζούμε στην Περαία και έχουμε φίλο

Keywords
Τυχαία Θέματα