A1 | Επιτέλους ξεκινούν!

Μετά τα όσα θλιβερά συνέβησαν, οι τελικοί της Α1 -έστω και με καθυστέρηση- ξεκινούν απόψε (21/05, 19:00, ΝΕΤ), με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται στο ΣΕΦ -που θα θυμίζει... φρούριο, λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας που πάρθηκαν- τον Παναθηναϊκό, με την ευχή όλων να κυλήσουν τα πάντα ομαλά και επιτέλους... να δούμε μπάσκετ!

Οι τελικοί αποτελούν από μόνοι τους -ειδικά φέτος- ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο γεγονός, καθώς αναμετρώνται ο νέος με τον

απερχόμενο πρωταθλητή Ευρώπης! Φυσικά είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των τελικών του πρωταθλήματος που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Οι "ερυθρόλευκοι" έρχονται με κεκτημένη ταχύτητα από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και επιθυμούν διακαώς να καθίσουν και στον... εγχώριο θρόνο αντικαθιστώντας τον Παναθηναϊκό, όπως και στην Ευρώπη! Συν τις άλλοις, η αρμάδα του Ντούντα είχε την ευκαιρία -μέσα στον... χαμό των τελευταίων ημερών- να πάρει και μερικές σημαντικές ανάσες, από την υπερπροσπάθεια του φάιναλ φορ. Ωστόσο, ο Ντούσαν Ιβκοβιτς έχει να "πονοκεφαλιάζει" για την μεγάλη απουσία του Έισι Λο, ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει το διάστρεμμα που υπέστη στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα και κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει εκτός δωδεκάδας.

Απ' την άλλη, ο εν δυνάμει πρωταθλητής Ελλάδος Παναθηναϊκός δεν θέλει ούτε για... αστείο να σκέφτεται ότι θα χάσει τα σκήπτρα εντός των συνόρων και επιθυμεί, μετά το Κύπελλο, να κατακτήσει και το πρωτάθλημα ώστε να κάνει το repeat και να μην δώσει το δικαίωμα στον "αιώνιο" αντίπαλο να αμφισβητήσει την κυριαρχία του... Εξάλλου, άπαντες στο "Τριφύλλι" είναι αποφασμένοι και πεισμωμένοι για να σηκώσουν ακόμη μία κούπα πρωταθλητή, ειδικά μετά την τροπή που πήρε το φάιναλ φορ της Πόλης. Βέβαια, για να συμβεί αυτό θα πρέπει η αρμάδα του Ομπράντοβιτς να "σπάσει" την έδρα του Ολυμπιακού, μένοντας παράλληλα αήττητος στο ΟΑΚΑ. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν την ευκαιρία να πάρουν με τη σειρά τους πολύτιμες ανάσες και να παρουσιαστούν φρέσκιοι στους τελικούς. Προβλήματα στο στρατόπεδο των "πράσινων" δεν υπάρχουν και όλοι είναι ετοιμοπόλεμοι για την έναρξη της μεγάλης μάχης!

Το ΣΕΦ θα είναι κατάμεστο, αλλά θα θυμίζει και... "αστακό", καθώς τα μέτρα ασφαλείας θα είναι "δρακόντεια". Σημειώνεται πως ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, έχει διαμηνύσει προς όλες τις κατευθύνσεις πως εφόσον συμβεί κάποιο παρατράγουδο, απόψε ή σε κάποιο από τα επόμενα ματς, θα διατάξει τη διακοπή του αγώνα και πιθανότατα τη ματαίωση όλων των τελικών.

Δευτέρα 21/05

19.00 ΣΕΦ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός Αναστόπουλος-Φούφης-Αφεντουλίδης (Αγγελόπουλος/Ντίνος)

Keywords
Τυχαία Θέματα