Σκοτ Μπρουκς: «Δεν μου αρέσει να χαλαρώνω»

01:56 8/5/2012 - Πηγή: OnSports

Βρίσκονται ήδη στα προημιτελικά των playoffs, αλλά οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ πρέπει να συνεχίσουν σε δυναμικό ρυθμό, σύμφωνα με τον Σκοτ Μπρουκς.

Ο προπονητής των «βροντών» οδήγησε την ομάδα του στο «sweep» σε βάρος των Ντάλας Μάβερικς στον πρώτο γύρο της postseason. Πολλές φορές είχε μιλήσει για την ανάγκη της μείωσης των λαθών κατά τη διάρκεια της regular season, αλλά αυτό δεν ήταν απαραίτητο στα playoffs:

«Δεν μου αρέσει να χαλαρώνω. Άλλωστε οι παίκτες μου είναι επιθετικοί και παρασύρονται εύκολα. Νιώθουμε καλά με τους εαυτούς μας στην πρώτη

σειρά, επειδή παίξαμε το μπάσκετ που θέλουμε. Ωστόσο δουλεύουμε ακόμα στη δημιουργία χώρων και στην κίνηση της μπάλας, αν και αυτά λειτούργησαν στη σειρά με τους Μάβερικς. Μερικές φορές μαθαίνεις από την αντίπαλη ομάδα και οι Μάβερικς είναι από τις κορυφαίες ομάδες στην αλλαγή της κατοχής».

Στην regular season, οι Θάντερ έκαναν 17.8 λάθη ανά ματς κόντρα στους «μαβς», αλλά στα playoffs έπεσαν στα δώδεκα. Ο Μπρουκς σχολίασε σχετικά:

«Για κάποιο παράξενο λόγο μειώσαμε τα λάθη. Ήμασταν απλοί, δημιουργήσαμε χώρους και οι παίκτες συνεργάστηκαν, όπως έπρεπε. Οι ψηλοί μας βοήθησαν καταλυτικά με τα σκριν τους. Τα λάθη δεν οφείλονται πάντα στον κάτοχο της μπάλας».

Στα της προπόνησης, ο Κέντρικ Πέρκινς παραμένει εκτός λόγω τραυματισμού που αποκόμισε στο τέταρτο παιχνίδι με τους Τεξανούς. Την Τρίτη (08/05) θα γίνει η πρώτη ολοκληρωμένη συγκέντρωση του συλλόγου ενόψει του επόμενου γύρου των playoffs, καθώς τις ημέρες που μεσολάβησαν υπήρξε κυρίως χαλάρωμα στις προπονήσεις. Πάντως ο τεχνικός των Θάντερ δεν εξέφρασε προτίμηση αναφορικά με τον επόμενο αντίπαλο της ομάδας του:

«Πρέπει να παίξεις καλό μπάσκετ, για να αποκλείσεις τους Λέικερς ή τους Νάγκετς. Δεν έχει σημασία ποιον θα αντιμετωπίσουμε. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει, τότε θα έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα