Η πολιτική αβεβαιότητα εμπόδιο και για την ΑΕΚ

01:22 8/5/2012 - Πηγή: AEK365

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μετά την προχθεσινή εκλογική αναμέτρηση δεν προβλημάτισε μόνο την πολιτική σκηνή, λόγω της μη συγκρότησης Κυβέρνησης, αλλά έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις που φτάνουν σε σημείο να επηρεάζουν ακόμα και την ΑΕΚ. Από το πρωί σας είχαμε αναφέρει πως αρκετά πράγματα θα πάνε πίσω, σχετικά με τις ρυθμίσεις που επιδιώκει η Ένωσης για τις οφειλές της στο Δημόσιο. Ένα θέμα που θα πάει σίγουρα πίσω, μέχρι να συγκροτηθεί Κυβέρνηση και να στελεχωθούν τα Υπουργεία. Άλλωστε, ο Ντέμης Νικολαΐδης

μαζί με τον Ανδρέα Δημητρέλο περιμένουν τόσο τον νέο Πρωθυπουργό, όσο και τον νέο υπουργό Οικονομικών προκειμένου να ξεκινήσουν νέο κύκλο επαφών για το εν λόγω θέμα.

Παράλληλα όμως παρουσιάζεται και άλλο πρόβλημα που έχει να κάνει με τους χρηματοδότες που θα βοηθήσουν τον Ντέμη Νικολαΐδη στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει. Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ έχει συγκεντρώσει ένα πρώτο κεφάλαιο ώστε να ξεκινήσει να τακτοποιεί χρέη της εταιρίας και να κλείνει «τρύπες» Ωστόσο, όπως και ο ίδιος τόνισε, αυτά τα χρήματα δεν είναι αρκετά και συνεχίζει την αναζήτηση κεφαλαίων. Μάλιστα, με τις εξελίξεις που υπάρχουν στην χώρα μας και με τα νυν δεδομένα να φέρνουν την Ελλάδα ακόμα και έξω από την Ευρωζώνη και το ευρώ, υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη διστακτικότητα στους πιθανούς χρηματοδότες.

Οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες βλέποντας πως μέσα σε μία μέρα, οι δείκτες του χρηματιστηρίου πέφτουν αισθητά και οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι, αυτόματα κάνουν και δεύτερες σκέψεις. Μάλιστα, ήδη κάποιοι (όχι συγκεκριμένα αυτοί που θα εμπλακούν με την ΑΕΚ) έχουν ξεκινήσει να κινούν κεφάλαια προς το εξωτερικό, προκειμένου να διασφαλίσουν τα χρήματά τους, αφού η λέξη «πτώχευση» συζητιέται πολύ έντονα, αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο. Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό, ακόμα και αν είχαν πρόθεση να χρηματοδοτήσουν άμεσα με ένα κεφάλαιο, πλέον αναγκάζονται να περιμένουν μέχρι να προβούν σε τέτοιες κινήσεις, άρα αυτόματα πολλά πράγματα πάνε πίσω και για την ΑΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα