Σιζέφσκι: «Αποχωρώ από τις Η.Π.Α.»

Μάλλον δεν θα συνεχίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Μάικ Σιζέφσκι, αφού ισχυρίστηκε ότι θα αποχωρήσει ύστερα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Το 2005 ο Σιζέφκσι, γνωστός προπονητής του Ντιουκ, ανέλαβε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του και έφτασε στο χρυσό μετάλλιο το 2008, αν και προηγήθηκε αποτυχία στο Παγκόσμιο του 2006 στα χέρια της δικής μας εθνικής. Ακολούθησε χρυσό μετάλλιο και στο Μουντομπάσκετ του 2010 και πλέον συνεχίζει

την πορεία του στο Λονδίνο.

«Πήρα τη σωστή απόφαση το 2008 και συνέχισα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή, από αυτή που προσφέρει η θέση του προπονητή των Ηνωμένων Πολιτειών. Φέτος, όμως, νομίζω πως θα πάρω μέρος στην τελευταία μου διοργάνωση. Ελπίζω να πάρουμε το χρυσό. Πάντως θα μείνω δίπλα στην ομάδα».

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι «γκρίνιες» για την επιπλέον κούραση των ΝΒΑers στις διεθνείς διοργανώσεις, με τον Μαρκ Κιούμπαν, ιδιοκτήτη των Μάβερικς, να αποτελεί τον μπροστάρη. Πάντως ο Τζέρι Κολάντζελο, πρόεδρος της αμερικανικής ομοσπονδίας μπάσκετ, απάντησε:

«Όλοι έχουν το δικαίωμα της άποψης, αλλά υπάρχει και η αντίθετη πλευρά. Εμείς έχουμε βοηθήσει το ΝΒΑ σε παγκόσμιο επίπεδο. Θεωρούμε τους εαυτούς μας συνεργάτες της λίγκας. Όλοι οι ιδιοκτήτες θα έπρεπε να αναγνωρίζουν τη συμβολή μας στην αύξηση των αξιών των παικτών τους».

Αναφορικά με το τελικό ρόστερ δώδεκα παικτών για τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Κολάντζελο πρόσθεσε: «Νομίζω πως έχουμε καλύψει τα κενά των σοβαρών τραυματισμών, που προέκυψαν. Δεν φοβάμαι πως ο Ντερόν Ουίλιαμς θα έχει το μυαλό του στο νέο συμβόλαιο, καθώς νομίζω πως θα το υπογράψει από την 1η Ιουλίου». Θυμίζουμε πως η δωδεκάδα πρέπει να δηλωθεί μέχρι τις 7 Ιουλίου (Οι Η.Π.Α. ζήτησαν και πήραν ειδική παράταση), ενώ η προετοιμασία θα αρχίσει στις 6 του ίδιου μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα