Βαρθολομαίος: «Σπουδαίο μάθημα από τον Ολυμπιακό»

Η μεγάλη προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού, για την επίτευξη των στόχων τους, αποτελεί σπουδαίο μάθημα σύμφωνα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης επισκέφθηκαν τον Παναγιότατο στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, όπως είχαν κάνει και στις αρχή της σεζόν (στις 3 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο διεθνούς τουρνουά προετοιμασίας), μόνο που αυτή τη φορά είχαν μαζί τους και το τρόπαιο της Ευρωλίγκας. Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ

Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, υποδέχθηκαν τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και τους παίκτες του στην είσοδο του Πατριαρχείου και όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στην αίθουσα του θρόνου, όπου τους υποδέχθηκε ο Βαρθολομαίος.

«Εκφράζω τη μεγάλη και ειλικρινή χαρά μου, τη χαρά της μητρός εκκλησίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για αυτό το μεγάλο σας επίτευγμα, το να γίνει ο Ολυμπιακός, η Ελλάδα, πρωταθλητής Ευρώπης. Αγωνιστήκατε σκληρά μέχρι τελευταία στιγμή, μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα όπως πληροφορήθηκα. Αυτό μας δίνει ένα σπουδαίο μάθημα για τον αγώνα της ζωής, όχι για το μπάσκετ μόνο. Πρέπει να αγωνιζόμαστε με θέληση, σθεναρώς μέχρι την τελευταία στιγμή ενός αγώνας, μια προσπάθειας. Δεν πρέπει να καταθέτουμε τα όπλα ενώπιον οποιασδήποτε δυσκολίας. Αυτό είναι ένα δίδαγμα που το χρειάζεται γενικώς σήμερα η Ελλάδα, για να ξεπεράσει την κρίση και τις δυσκολίες που ζούμε όλοι αυτό το διάστημα και μετά τις εκλογές της 5ης Μαΐου χρειάζεται προσπάθεια, καλή θέληση, αγωνιστικό φρόνημα, μέχρις ότου πετύχει ο καθείς το ποθούμενο», ανέφερε αρχικά ο Πατριάρχης και πρόσθεσε:

«Ο Ολυμπιακός είναι άξιος πολλών συγχαρητηρίων, μας κάνατε να αισθανόμαστε υπερήφανοι ενώπιον της παγκοσμίου αθλητικής γνώμης ως προς τον αθλητισμό. Είναι μια επιτυχία του Ολυμπιακού, μια επιτυχία της Ελλάδας, μια επιτυχία του αθλητικού ιδεώδους. Σας συγχαίρουμε εκ βάθος καρδίας και ευχόμαστε εις το μέλλον και ο Ολυμπιακός, η Ελλάδα γενικότερα, στον παγκόσμιο στίβο να έχει πάντοτε τέτοιες χαρές, επιτυχίες, επιτεύγματα που θα δίνουν χάρος και χαμόγελο στον ελληνικό λαό, ιδιαιτέρως τώρα που χρειάζεται το χαμόγελο».

Όπως πρόσθεσε ο Παναγιότατος, κανείς ποτέ δεν πρέπει να χάνει την πίστη του ούτε να απογοητεύεται: «Καμιά φορά, βέβαια, όταν αγωνίζεται κανείς, το λέγω πάντοτε όταν υποδέχομαι αθλητές, μπορεί και να χάσει. Δεν πρέπει να απελπίζεται, να απογοητεύεται αλλά να ελπίζει ότι την επόμενη φορά θα κερδίσει. Προχθές (Σάββατο, 12/05) οι οπαδοί της Γαλατάσαραϊ εδώ πανηγύρισαν το πρωτάθλημα Τουρκίας, τώρα εσείς, εμείς όλοι, πανηγυρίζουμε το θρίαμβο του Ολυμπιακού και σας προπέμπουμε με αισθήματα μεγάλης περηφάνιας, ενθουσιασμού, χαράς και με πολλές συμπαθητικές και πατριαρχικές ευχές για αυτά τα οποία έχετε ως οράματα στη ζωή σας, γιατί είστε νέοι άνθρωποι και αγαπάτε το να αγωνίζεστε. Είστε νέοι άνθρωποι και έχετε όνειρα και οράματα. Για αυτά όλα θα σας βοηθήσει ο Άγιος Θεός να τα πραγματοποιήσετε».

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν θα μπορούσε να μη σταθεί στην παρουσία της οικογένει

Keywords
Τυχαία Θέματα