Χαρά, αλλά και πολλή κούραση για τους παίκτες του Ολυμπιακού

Οι παίκτες του Ολυμπιακού επέστρεψαν κατάκοποι το απόγευμα της Δευτέρας (14/05) στην Αθήνα, μετά το θρίαμβο στην Κωνσταντινούπολη.

Η εντολή του Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη από το να καταλύσουν άμεσα στα σπίτια τους, προκειμένου να ξεκουραστούν. Εν όψει των τελικών των πλέι οφ κόντρα στον Παναθηναϊκό, που αρχίζουν την Πέμπτη (17/05) από το ΣΕΦ,

ο Σέρβος τεχνικός έδωσε το σύνθημα από την Κωνσταντινούπολη πως οι πανηγυρισμοί δεν θα πρέπει να μακροημερεύσουν. Ο λόγος του Ντούντα είναι νόμος στον Πειραιά, εξ ου και εγκαταλείφθηκε πολύ γρήγορα η σκέψη να πάει η αποστολή στο δημαρχείο. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ήθελε να πάνε αμέσως οι παίκτες του για ξεκούραση κι έτσι πολύ γρήγορα εγκαταλείφθηκε και η ιδέα μιας μίνι φιέστα στο ΣΕΦ.

Ο κόσμος, όμως, που είχε μαζευτεί έξω από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ήταν αρκετός και δεν έλεγε να φύγει εάν δεν αποθέωνε ένα ένα τα ινδάλματά του, αυτή τη φορά κατά την αποχώρησή τους από το κλειστό. Γύρω στις 20.15 οι παίκτες του Ολυμπιακού έμοιαζαν με πολιορκημένους, αφού ο κόσμος δεν έλεγε να φύγει και τους περίμενε καρτερικά να αποχωρήσουν, παρότι ελάχιστη ώρα πριν τους είχε αποθεώσει μπαίνοντας στο κλειστό. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού βγήκαν τότε στην πόρτα και παρότρυναν τους φιλάθλους να φύγουν, αφού σε λίγη ώρα ισχυρίστηκαν πως θα ξεκινούσε η προπόνηση που είχε προγραμματίσει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Κάποιοι από τον κόσμο τους πίστεψαν κι αφού φώναξαν ορισμένα συνθήματα ακόμα αποχώρησαν.

Ωστόσο, η πλειονότητα των φίλων της ομάδας παρέμεινε έξω από τα αποδυτήρια, παρεμποδίζοντας την άνετη φυγή των παικτών του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο Κώστας Παπανικολάου, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος και ο Βαγγέλης Μάντζαρης ρωτούσαν τους ανθρώπους του Ολυμπιακού τι γίνεται με τον κόσμο. Ήταν φανερό πως από ένα σημείο κι έπειτα κι ενώ η ώρα είχε ήδη περάσει αρκετά (είχε φθάσει 20.30) πως οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν είχαν τη διάθεση να φύγουν από τον περιβάλλοντα χώρα του ΣΕΦ. Αναγκαστικά, λοιπόν, αποφασίστηκε οι παίκτες να περάσουν ξανά μέσα από τον κόσμο για να αναχωρήσουν με προορισμό τις κατοικίες τους.

Σε κλίμα νέας γενικής αποθέωσης το πρώτο γκρουπ που έφυγε αποτελούταν από τους Παναγιώτη Βασιλόπουλο, Κώστα Παπανικολάου, Μιχάλη Πελεκάνο, Ανδρέα Γλυνιαδάκη και Βαγγέλη Μάντζαρη. Σειρά, στη συνέχεια, πήραν ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο Κώστας Σλούκας, ο Μάρκο Κέσελ και ο Πέρο Άντιτς, ενώ τους ακολούθησαν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και ο Έισι Λο. Όταν ήρθε η ώρα του Βασίλη Σπανούλη, όμως, έγινε νέος χαμός από τους φίλαθλους του Ολυμπιακού. Ο αρχηγός έγινε αντικείμενο λατρείας κι έβγαλε πολλές φωτογραφίες με τον κόσμο, προτού αποχωρήσει από το ΣΕΦ. Τελευταίοι άφησαν το κλειστό ο Κάιλ Χάινς και ο Τζόι Ντόρσεϊ, την ίδια ώρα που οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μετέφεραν στο γήπεδο τον απαραίτητο εξοπλισμό της προετοιμασίας που τις τελευταίες ημέρες είχε μεταφερθεί στην Πόλη για τις ανάγκες του Final 4 της Ευρωλίγκας.

Keywords
Τυχαία Θέματα