Σφράγισε τον ρόλο του κομπάρσου

Αυτή η ήττα μάλλον αποτελεί τη σφραγίδα που δεν ήθελα να πιστέψω πως πρέπει να μπει. Η εικόνα της ομάδας για ακόμη μία φορά ήταν τόσο κακή, που δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ πως ο ΠΑΟΚ είναι ένας κομπάρσος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν μπορεί να χάνει από τον Στάικο Βεργέτη.

Η ομάδα είχε μία μόλις αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι που προηγήθηκε, αυτή του Λεονάρντο αντί του Λίνο, ο οποίος μάλιστα δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αρνητικός. Η απόδοση των υπολοίπων όμως, ήταν για τα πανηγύρια.

Αν εξαιρεθεί ο Χαλκιάς που

έκανε τα αυτονόητα, οι υπόλοιποι μάλλον θα πρέπει να προβληματιστούν από τις μεταπτώσεις τους. Και μάλλον θα πρέπει να γίνει μία κουβέντα για τους λόγους που υπάρχει αυτή η εικόνα.

Τα ερωτήματα είναι πολλά. Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να αποδώσει γιατί δεν μπορεί να αφομοιώσει τις απαιτήσεις ενός νέου προπονητή; Δεν μπορεί να αποδώσει γιατί δεν έχει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά να παίξει αυτό που θέλει ο νέος του προπονητής; Πόσο ρόλο παίζουν οι απουσίες; Πόσο επηρεάζεται η ομάδα από τις καθυστερήσεις στις πληρωμές; Ερωτήματα σημαντικά που θα πρέπει άμεσα να απαντηθούν.

Το γεγονός για τον ΠΑΟΚ είναι πως το ντεφορμάρισμα εμφανίζεται κυρίως στους σημαντικούς του παίκτες. Η προσφορά τους φέτος μετριέται σε κάποιες βραδιές και διάρκεια δεν υπάρχει ποτέ. Δεύτερο συνεχόμενο καλό παιχνίδι δεν υπάρχει για κανέναν, αν εξαιρεθούν οι Μαλεζάς και Φωτάκης που όμως φέτος έχουν τόσο σημαντικό ρόλο στην ομάδα.

Αφού απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα, μάλλον πρέπει να ξεκινήσει η κουβέντα για το που βαδίζουμε. Κουβέντα μεταξύ Βρύζα, Κωνσταντινίδη και Μπόλονι. Και τότε, θα πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις, οι οποίες ίσως και να απομακρύνουν παίκτες την περίοδο του Ιανουαρίου.

Ο ΠΑΟΚ σήμερα έχασε από μία ομάδα που δεν μπορεί να ξανακερδίσει εκτός κι αν την αναστήσαμε και αυτή. Το γεγονός πως ο Παπάζογλου τόνωσε εντυπωσιακά την επιθετικότητα του ΠΑΟΚ, είναι προσβλητικό για τους υπόλοιπους.

Η σημερινή ήττα σφραγίζει την εγχώρια μιζέρια του ΠΑΟΚ, ο οποίος μπορεί να σώσει τη χρονιά μόνο μέσα από την κατάκτηση ενός κυπέλλου, το οποίο είναι κάτι πολύ συγκυριακό και μία πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Το πρωτάθλημα, μάλλον θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για το τι θα κάνει η ομάδα του χρόνου. Αν δεν το κάνει αυτό, μάλλον και του χρόνου τα ίδια θα ζούμε. Ο Στάικος Βεργέτης θα πανηγυρίζει νίκες επί του ΠΑΟΚ. Δεν έχουμε κάτι με τον άνθρωπο, αλλά όπως και να χει, η σημερινή του επιτυχία φωτογραφίζει την δυστυχία του ΠΑΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα