MotoGP Στόνερ: «Πήρα περισσότερο ρίσκο από ότι είχα πάρει όλη τη σεζόν»

Οι Κέισι Στόνερ Μπέν Σπις και Αντρέα Ντοβισιόζο μίλησαν μετά το τέλος του αγώνα των MotoGP για την τελευταία διοργάνωση της σεζόν στην Βαλένθια.

Ανάμεικτα συναισθήματα για τους τρεις πρώτους των MotoGP στο 18ο και τελευταίο αγώνα της χρονιάς τουθυ 2011. Ας δούμε τι δήλωσαν.

Κέισι Στόνερ (Repsol Honda)

«Όλο το τριήμερο οι συνθήκες ήταν δύσκολες για να είμαι ειλικρινής. Είχαμε στεγνές και βρόχινες δοκιμές και όταν η πίστα ήταν στεγνή δεν ήταν εντελώς καθαρή. Αρχίσαμε

τον αγώνα και συνεχώς έβρεχε λίγο, έπρεπε λοιπόν να βλέπεις σε ποια στροφή έβρεχε περισσότερο για να μην πιέσεις και σε κάθε γύρο έπρεπε να είσαι προσεκτικός. Φτιάξαμε μια καλή διαφορά και όταν έβρεχε περισσότερο έριχνα το ρυθμό μου, με έφταναν οι άλλοι και ξανά ανέβαζα το ρυθμό για να αυξήσω τη διαφορά. Στο τέλος όμως άρχισε να βρέχει περισσότερο, το πίσω μέρος κουνιόταν περισσότερο και δεν ήθελα να πιέσω. Είχα την ελπίδα ότι αν με έφταναν και με πέρναγαν θα έβλεπα το όριο να πιέσω. Ο Μπεν με πέρασε όταν έκανα λάθος και έβαλα «νεκρά» στο κιβώτιο ταχυτήτων. Κατάφερα να τον φτάσω με μερικά σημεία, στα φρένα και στις επιταχύνσεις, αλλά ήταν πολύ καλός και δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να τον κερδίσω. Δεν ήθελα να ρισκάρω περισσότερο. Στον τελευταίο γύρο είπα ότι είναι ο τελευταίος γύρος της σεζόν και άρχισα να ρισκάρω. Πήρα περισσότερο ρίσκο από ότι είχα πάρει όλη τη σεζόν και έφτασα τον Μπεν , είχα εξαιρετική έξοδο από την τελευταία στροφή και τον πέρασα στη γραμμή. Λυπάμαι για αυτόν, αλλά είναι πολύ καλό τελείωμα στη σεζόν για εμάς».

Μπεν Σπις (Yamaha Factory):

«Ήταν περίεργος αγώνας για εμάς. Ο καιρός ήταν επικίνδυνος. Στο ξεκίνημα του αγώνα είχα μπροστά μου τους Ντάνι και Ντόβι (Πεντρόζα και Ντοβισιόζο) οι οποίοι είχαν τη δική τους μάχη για το πρωτάθλημα. Τους παρακολούθησα και ήξερα ότι είχαν κάνει την ίδια επιλογή ελαστικών με εμένα, περίμενα να γίνει κάποια κίνηση ώστε να εκμεταλλευτώ την κατάσταση. Η βροχή άρχισε να δυναμώνει και έγιναν μερικά προσπεράσματα. Ξαφνικά είδα τον Κέισι μπροστά μου, περίμενα λίγο, αλλά έκανε ένα λάθος και πέρασα. Μόλις μπήκα μπροστά άρχισε να βρέχει πιο δυνατά και δεν μπορούσα να καταλάβω το πόση πρόσφυση υπήρχε. Στους δύο τελευταίους δύο γύρους συνειδητοποίησα ότι θα ήμουν ή πρώτος ή δεύτερος και σκέφτηκα ότι πρέπει να πάω για τη νίκη. Αποφάσισα να μείνω ήρεμος και να οδηγήσω σταθερά, αλλά όπως είπε ο Κέισι, πήρε μεγαλύτερο ρίσκο στις τελευταίες στροφές και στην τελευταία στροφή δεν είχα τη δύναμη να πάρω τη νίκη. Είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και πως τελείωσε η σεζόν, ιδιαίτερα μετά από τον πολύ κακό τελευταίο μήνα. Πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα και περιμένω να ξεκινήσουμε τις δοκιμές για την επόμενη σεζόν».

Αντρέα Ντοβισιόζο (Repsol Honda):

«Είχαμε δύσκολο τριήμερο σε μια πίστα που δεν είχα καλά αποτελέσματα. Το να παλέψω με τον Ντάνι για την 3η θέση στη βαθμολογία σε αυτήν την πίστα ήταν πολύ δύσκολο, έπρεπε να έχω έξυπνη στρατηγική. Προσπάθησα να μείνω μπροστά του για να τον σταματήσω και να μην φύγ

Keywords
Τυχαία Θέματα