Ρούμπεν Μαγκνάνο: «Η Βραζιλία μπορεί να πάρει μετάλλιο»

Ο πρώην ομοσπονδιακός της Αργεντινής και νυν της Βραζιλίας, Ρουμπέν Μαγκνάνο, ισχυρίστηκε ότι οι «σελεσάο» μπορούν να επιστρέψουν στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το 2004, στην Αθήνα, ο 58χρονος τεχνικός είχε οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του στο χρυσό μετάλλιο και τον Ιανουάριο του 2010 προσλήφθηκε στην εθνική της Βραζιλίας. Μάλιστα οδήγησε τους «σελεσάο» στους Ολυμπιακούς Αγώνες

για πρώτη φορά σε 16 χρόνια και πλέον στοχεύει σε μετάλλιο:

«Αν καταφέρω να αποσπάσω το 100% στις προπονήσεις, τότε θα έχουμε πολλές ελπίδες για μετάλλιο».

Θυμήθηκε και τη «χρυσή» Αργεντινή του 2004:

«Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό, είναι το κίνητρο για ένα μετάλλιο. Φυσικά υπήρχαν πολλά ακόμα χαρίσματα, αλλά ξεχώριζε το πάθος για ένα μετάλλιο».

Πρόσθεσε ότι το τωρινό ρόστερ των Βραζιλιάνων διατηρεί το ίδιο πάθος:

«Φυσικά έχουν το ίδιο κίνητρο. Το έδειξαν στο προκριματικό τουρνουά. Είναι ξεκάθαρο πως οι παίκτες θέλουν μετάλλιο. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Πάντως είναι μία καινούργια διοργάνωση για αυτούς, κάτι που θα τους δώσει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο».

Θυμίζουμε πως οι Βραζιλιάνοι προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς μέσω των Παναμερικανικών Αγώνων με έναν NBAer, τον Τιάγκο Σπλίτερ. Άλλωστε ο Άντερσον Βαρεχάο ήταν τραυματισμένος, ενώ ο Νενέ είχε απορρίψει την πρόκληση. Στην προκειμένη, ο Μαγκνάνο θα ανακοινώσει τη 16μελη προεπιλογή του στις 17 Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα