Ρωσία και Σλοβακία στον τελικό του Παγκοσμίου

Ολοκληρώθηκαν οι ημιτελικοί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας και άλλα νέα από τον «κόσμο» του χόκεϊ επί πάγου.

Ο Evgeni Malkin των Πίτσμπουργκ Πένγκουινς πέτυχε τρία γκολ στο 6-2 της Ρωσίας επί των οικοδεσποτών Φινλανδών. Ακόμα, ο Miroslav Statan της Σλόβαν Μπρατισλάβα είχε δύο τέρματα στο 3-1 των Σλοβάκων σε βάρος της Τσεχίας. Πλέον οι δύο νικήτριες εθνικές θα

διεκδικήσουν τον τίτλο στον κυριακάτικο (20/05) τελικό του Ελσίνκι.

Διπλή εγχείρηση για Claude Giroux

Σε αμφότερους τους καρπούς τους θα χειρουργηθεί ο Claude Giroux των Φιλαδέλφεια Φλάιερς και εκτιμάται αποθεραπεία 1.5 μήνα. Οι Wayne Simmonds, Matt Carle, Kimmo Timonen και James van Riemsdyk συμπληρώνουν την πεντάδα παικτών των Φλάιερς, οι οποίοι χρειάστηκαν εγχείρηση, ύστερα από το τέλος του 2011-12.

Έξι μήνες εκτός ο Ryan Kesler

Στις 8 Μαΐου έγινε το «νυστέρι» στον ώμο του Ryan Kesler, αλλά ο επιθετικός των Βανκούβερ Κανάκς θα χρειαστεί έξι ακόμα μήνες αποθεραπείας. Μοιραία θα απουσιάσει από το ξεκίνημα της νέας σεζόν.

Στα 72 μέλη η IIHF

Το Κατάρ και η Τζαμάικα προστέθηκαν στο ρόστερ χωρών με εθνικές ομάδες χόκεϊ επί πάγου. Από τη νέα χρονιά θα ενταχθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τρίτης κατηγορίας, στο οποίο μετέχει και η Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα