Πρωτάθλημα... ξανά στον Πειραιά! (photos)

21:17 2/6/2012 - Πηγή: OnSports

Στα κόκκινα βάφτηκε ο τίτλος της Α1 μπάσκετ ανδρών, για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια, μετά τη νίκη των ερυθρολεύκων επί του Παναθηναϊκού με 82-76 στον 5ο τελικό που διεξήχθη στο ΣΕΦ.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν το «νταμπλ» εκμεταλλευόμενοι σε απόλυτο βαθμό το πλεονέκτημα της έδρας που κατέκτησαν από την πρωτιά τους στην κανονική περίοδο της Α1.

Και μετά από μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση

μέσα στο ΣΕΦ έφτασαν στην κορυφαία στιγμή της εγχώριας διαδρομής τους, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του ελληνικού πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 1997.

Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της επιτυχίας των Πειραιωτών, οι οποίοι με τη σημερινή κατάκτηση του τίτλου βάζουν τέλος στο εντυπωσιακό σερί τίτλων της «πράσινης» κυριαρχίας. Την «πράσινη» δυναστεία 9 διαδοχικών και 13 - συνολικά - κατακτήσεων πρωταθλήματος στις τελευταίες 14 διοργανώσεις. Μόνο που για μια ακόμη φορά ο Παναθηναϊκός δικαιούται να φωνάζει για διαιτητικά εις βάρος του λάθη που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος σε εξαιρετικά κρίσιμα σημεία του 5ου τελικού.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε... απόλυτο ντέρμπι και μάλιστα για γερά νεύρα, με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει στο παρκέ εξαιρετικά διαβασμένος και πολύ πιο αποτελεσματικός, κυρίως αμυντικά. Κατόρθωσαν, μάλιστα, οι «πράσινοι» να διατηρήσουν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα και στο 11-11 3.35 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο του ξέσπασμα στο ματς και κατόρθωσε εκμεταλλευόμενος δύο διαδοχικά λάθη από Γιασικεβίτσιους και Καϊμακόγλου να κάνει ένα σερί 7-0 και να αποκτήσει προβάδισμα στο σκορ (18-11). Οι Πειραιώτες κατόρθωσαν να διατηρήσουν το +7 (24-17), αλλά ο Περπέρογλου ήταν αυτός που με τη λήξη της πρώτης περιόδου χτύπησε με τρίποντο, διαμόρφωσε το 24-40 και έδωσε άλλο αέρα στους «πράσινους» για τη συνέχεια του αγώνα...

Εχτισε διαφορά ξανά στο δεύτερο...

Τα λάθη, πάντως, έκαναν ξανά την εμφάνισή τους στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Εντελώς συμπτωματικά (;) και εκείνα της διαιτησίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «πράσινοι» σε 11 λεπτά παιχνιδιού μετρούσαν 5 έναντι ενός των «ερυθρολεύκων». Γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Ομπράντοβιτς απ' τον πάγκο ο οποίος φώναζε στους παίκτες του να συνέλθουν...

Ο Ολυμπιακός έφτασε με συνοπτικές διαδικασίες στο 28-20 και μετά το 6ο λάθος στα 8.30 πριν το ημίχρονο ο Σπανούλης ανέβασε τη διαφορά στους 10 πόντους. Χαρακτηριστικό του αγώνα; Οι 11 πόντοι του αρχηγού των «ερυθρολεύκων» μέχρι εκείνο το σημείο με 3/3 βολές και 4/6 δίποντα, αφού είχε περισσότερο ρόλο εκτελεστή και όχι οργανωτή, όπως στα προηγούμενα παιχνίδια.

Η διαφορά έφτασε στο κορυφαίο της σημείο για τον Ολυμπιακό, στους 12 πόντους (34-22) με τη συμπλήρωση 13 λεπτών παιχνιδιού, ο Καλάθης την έριξε στους 9 (34-25), εν μέσω έντονης και απόλυτα παθιασμένης αντίδρασης απ' τον Ομπράντοβιτς που μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να βάλει τις φωνές στον Βουγιούκα, απαιτώντ

Keywords
Τυχαία Θέματα