Euro 2012: Πύρρειος νίκη για Αγγλία (photos+video)

21:17 2/6/2012 - Πηγή: OnSports

Μπορεί η Αγγλία να επικράτησε 1-0 του Βελγίου ωστόσο οι Τζον Τέρι και Γκάρι Κέιχιλ αποχώρησαν τραυματίες από τον αγωνιστικό χώρο.

Τα φιλικά προετοιμασίας διεξάγονται για να μπορέσουν οι προπονητές των ομάδων να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα και να επιλέξουν τους ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν βασικοί στα επίσημα παιχνίδια. Η προετοιμασία της Αγγλίας όμως δεν κυλάει όπως θα ήθελαν όλοι.

Τα «τρία λιοντάρια» μετά τη νίκη τους με 1-0 επί του Βελγίου στο «Άνφιλντ» μπορεί να έκαναν το απόλυτο στα φιλικά, αλλά οι απώλειες είναι αρκετά σημαντικότερες. Στο φιλικό με τη Νορβηγία αποχώρησε

τραυματίας ο Γκάρεθ Μπάρι που αποχώρησε από την αποστολή.

Σε αυτό με το Βέλγιο, η άμυνα της ομάδας αποδυναμώθηκε ακόμα περισσότερο. Στο 17’ ο Γκάρι Κέιχιλ αποχώρησε τραυματίας χωρίς να έχει γίνει γνωστό το χρονικό διάστημα που θα μείνει εκτός. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Τζον Τέρι να αποχωρήσει για τον ίδιο λόγο από τον αγωνιστικό χώρο. Στο 77’ τραυματίστηκε και ο Τζολέον Λέσκοτ, χωρίς όμως να αναγκαστεί να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι που πέρασε σε δεύτερη μοίρα μετά τους τραυματισμούς, για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία στα δοκάρια για το αν έχει περάσει η γραμμή. Το «Γουέμπλεί» ήταν κατάμεστο από 90.000 φίλους της Αγγλίας με μία ξανθιά παρουσία να κεντρίζει τα βλέμματα (δείτε παρακάτω) και τον Ντάνι Γουέλμπεκ να αποδεικνύει πως μπορεί να σηκώσει το βάρος της επίθεσης, καθώς στο 35’ πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, δίνοντας τη νίκη στα «τρία λιοντάρια».

Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες είχαν σημαντικές ευκαιρίες για να φτάσουν στο γκολ, χωρίς όμως να τα καταφέρουν με το 1-0 να μένει μέχρι και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Τζόνσον, Κέιχιλ (19’ Λέσκοτ), Τέρι (70’ Γιαγκέλκα), Κόουλ, Τζέραρντ (84’ Χέντερσον), Πάρκερ, Γιάνγκ (67’ Ντεφό), Μίλνερ, Οξλέιντ –Τσάμπερλεϊν (67’ Γουόλκοτ), Γουέλμπεκ (54’ Ρούνεϊ)
ΒΕΛΓΙΟ: Μινιολέ, Βερμάλεν, Σίμονς, Ζιλέ, Βερτόνγκεν, Φελαϊνί, Μέρτενς, Βίτσελ, Μιραλάς (59΄ Τσαντλί), Αζάρ, Ντεμπελέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα