Πρόκριση στην Ουκρανία!

21:57 6/3/2012 - Πηγή: OnSports

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε με τα... τσαρούχια την Κυριακή στην κορυφή της βαθμολογίας, όμως, αύριο θα βγάλει ξανά από τη ντουλάπα την ευρωπαϊκή του φορεσιά, για το πρώτο παιχνίδι με τη Μέταλιστ στο παγωμένο Χάρκοβο. Τον δρόμο και τη συνταγή, τα γνωρίζουν οι “ερυθρόλευκοι” που καλούνται να ξεπεράσουν κι αυτό το εμπόδιο, όπως έκαναν πριν λίγο καιρό κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν.

Το παιχνίδι με τους Ουκρανούς κρύβει, βέβαια, άλλου είδους παγίδες, καθώς η νέα

αντίπαλος είναι σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας από την προηγούμενη και σε γενικές γραμμές είναι πιο... άγνωστη ομάδα από τους Ρώσους, για τον Βαλβέρδε και τους συνεργάτες του. Επίσης, η Μέταλιστ είναι σύνολο με πολύ ταλέντο και ενθουσιασμό, πράγμα που το κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο από την ομάδα του Μπερντίεφ.

Έχω την αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να διεκδικήσει την πρόκριση και αν μπορέσει να την καθαρίσει, από το βράδυ της Πέμπτης. Να εκμεταλλευθεί τις αρετές του και την ορμή των γηπεδούχων, να τους χτυπήσει στην κόντρα, αφού σίγουρα θα ανοιχτούν και θα ρισκάρουν, κάποια στιγμή στη διάρκεια του αγώνα.

Είναι πολύ σημαντικό για τους “ερυθρόλευκους” το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα με τη Μέταλιστ, αφού όπως όλοι είδαμε και με τη Ρούμπιν, τα... ζόρια ήταν περισσότερα στο “Καραϊσκάκη”, όπου χάρη στον συγκλονιστικό Κάρολ ήρθε τελικά η πολυπόθητη πρόκριση.

Καλώς ή κακώς, μετά το δεύτερο παιχνίδι με τους Ουκρανούς ακολουθεί και μάλιστα με διαφορά τριών ημερών το μεγάλο ματς με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ. Είναι μάλλον αναμενόμενο ότι κάποιες δυνάμεις θα κρατήσουν και για τον “αιώνιο” αντίπαλο οι “ερυθρόλευκοι”, ακόμη κι αν έχουν το ντέρμπι στην άκρη του μυαλού τους...

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, επίσης, ότι την Κυριακή ακολουθεί ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι με τον ανεβασμένο Άρη, οπότε θα αρχίσει να συσσωρεύεται και η κούραση τουλάχιστον σε εκείνους που θα βγάλουν συνεχόμενα 90άλεπτα. Άρα, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει τα πάντα για να μετατρέψει σε όσο γίνεται πιο... ξεκούραστο τον επαναληπτικό της ερχόμενης Πέμπτης.

Βέβαια, κόντρα σε μία ομάδα που προκρίθηκε στον προηγούμενο γύρο του Europa με 4 γκολ εκτός κι άλλα 4 εντός δεν θα είναι εύκολη αυτή η προσπάθεια. Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι Σάλτσμπουργκ και δεν θα την πατήσει όπως οι Αυστριακοί...

Keywords
Τυχαία Θέματα