Η μαγκιά του Ζοτς και οι στρατιώτες...

21:57 6/3/2012 - Πηγή: OnSports

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε βαρεθεί ν’ ακούμε και να βλέπουμε τις ξενέρωτες και ψεύτικες φιλοφρονήσεις. Έχουμε, σιχαθεί από τα αγκαλιάσματα του Εφιάλτη, έως και τα φιλιά του Ιούδα.

Για όλα αυτά κι άλλα πολλά, θεωρώ πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι μεγάλος ΜΑΓΚΑΣ. Γιατί δεν τα μετρά όλα επαγγελματικά, γιατί δε χαράζει καμία πολιτική και δε πλασάρει το κλασικό προφίλ του ...αγαπητικού (είναι και της μόδας ο χαρακτηρισμός).

Έτσι όπως αντέδρασε με τον Γιάκα Λάκοβιτς, κάπως έτσι κάνει και με τον Βασίλη Σπανούλη. Άλλωστε, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, όλα όσα έγιναν πίσω από την ...κουρτίνα.

Ξέρει καλύτερα από τον καθένα, αν είχε μιλήσει με τον πρώην παίκτη του τον Ιούνη του ʼ10. Εξάλλου, το «θα σε πάρω σε δύο- τρεις ημέρες», έχει γίνει αισίως, δύο χρόνια, καθώς ακόμη το τηλέφωνο δεν έχει χτυπήσει. Συγγνώμη, για την αναφορά σε κάτι τόσο άκαιρο και μικρής, ίσως, σημασίας, αλλά γουστάρω πολύ την τοποθέτηση του Ζοτς, αναφορικά με τον Σπανούλη «δεν θα τον χαιρετούσα στον δρόμο».

Αυτό είναι αρσενική στάση, αυτό είναι ...παντελονάτο. Ο Βασίλης, άλλωστε, έκανε την επιλογή του και μαζί με αυτή αποφάσισε νʼ αλλάξει και ...κόσμο. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να τον κατηγορήσει, κανείς, όμως, δεν μπορεί να υποχρεωθεί και να του αναγνωρίσει, σωστή και ηθική στάση απέναντι στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Αφήνοντας το παρελθόν κατά μέρους και κλείνοντας το στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, επιτρέποντας στον κόσμο να κρίνει τους πρωταγωνιστές, πάμε στα φρέσκα. Ο τελικός του Κυπέλλου πλησιάζει και η αγωνία χτυπά ...κόκκινο. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός, μοιάζουν με επιδημία, ωστόσο, η τρέλα και ο απίστευτος ζήλος, που επιδεικνύουν παίκτες και ιατρικό τιμ, φαίνονται ικανά συστατικά για να νικήσουν τον χρόνο. Ο Βουγιούκας, ούτως ή, άλλως θα κάνει την επανεμφάνιση του με το Μαρούσι, ενώ ο Μάικ Μπατίστ «παίζει» τα ρέστα του για να μπορέσει να πατήσει το παρκέ του Ελληνικού. Και δύσκολα θα το χάσει. Για τον Περπέρογλου, όλα θα εξαρτηθούν από την προπόνηση της Πέμπτης, αν τη βγάλει χωρίς ενοχλήσεις θα φορέσει κανονικά τη φανέλα, ειδάλλως, θα χάσει ένα ματς που θέλει σαν τρελός να βοηθήσει την ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα