Πότσο: «Έτσι δουλεύει η Ουντινέζε»

Ο ιδιοκτήτης της Ουντινέζε, Τζαμπάολο Πότσο, αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας των «ζεμπρέτε», το οποίο δεν είναι άλλο από το σωστό scouting.

Ο ιδιοκτήτης της αντιπάλου του ΠΑΟΚ, τόνισε πως ένας ποδοσφαιριστής τσεκάρεται από τουλάχιστον 3 κατασκόπους, αλλά και τον ίδιο, ενώ μίλησε και για τους νεαρούς Έλληνες που αγωνίζονται στο «Φρίουλί».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Τζαμπάολο Πότσο στη SportDay:

Πόσοι

άνθρωποι απασχολούνται αυτή τη στιγμή στο δίκτυο της Ουντινέζε και σε πόσες χώρες; Τα δικαιώματα πόσων ποδοσφαιριστών κατέχει ο σύλλογος;

«Τη δεδομένη στιγμή πλήρως απασχολούμενοι είναι περίπου 30 scouts, με τον αριθμό να αυξάνεται ανάλογα τις συνθήκες και τις περιστάσεις. Φροντίζουμε να καλύπτουμε όλον τον κόσμο, έχοντας προτεραιότητα στην Αφρική και στη Νότιο Αμερική (Χιλή, Αργεντινή, Κολομβία). Τη δεδομένη στιγμή στην Ουντινέζε ανήκουν γύρω στους 120 ποδοσφαιριστές, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στη Γρανάδα και στην Κάντιθ».

Πόσα χρήματα ετησίως διατίθενται στο scouting;

«Τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ. Έχουμε μάτια παντού, σε κάθε διοργάνωση για ποδοσφαιριστές μεγαλύτερους των 13 ετών».

Πόσες φορές χρειάζεται να φιλτραριστεί ένα scouting report για έναν συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, ώστε να γίνει κίνηση για την αγορά του;

«Μετά το αρχικό report κι αν αυτό πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις, τότε αποστέλλονται 3 διαφορετικοί scouts για να δουν τον ποδοσφαιριστή σε διαφορετικών συνθηκών αναμετρήσεις. Αν όλοι συμφωνούν, τότε τον παρακολουθώ κι εγώ».

Σχετικά με τα ταλέντα στη χώρα μας: «Ταλέντα και αξιόλογες προοπτικές υπάρχουν παντού. Παρ' ότι το αγωνιστικό στυλ του ελληνικού πρωταθλήματος δεν ταιριάζει τόσο στις δικές μας προδιαγραφές, πάντα έχουμε την προσοχή μας. Πολλούς όμως U20 Έλληνες ποδοσφαιριστές, σαν τους δύο που φέραμε στο Ούντινε, η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω».

Η γνώμη σας για τους τρεις ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην Ουντινέζε από το ελληνικό πρωτάθλημα; Πώς εκτιμάται ότι θα εξελιχθούν;

«Ο Μπέλεκ επέστρεψε στην Ελλάδα ως επιλογή της εξελικτικής του διαδικασίας. Ο Καραγκούνηςήρθε πέρυσι, είναι ένας καλός αμυντικός, αλλά σε δύο χρόνια θα μπορούμε να εκτιμήσουμε με ασφάλεια την εξέλιξή του. Το ίδιο ισχύει και για τον Γιαννακόπουλο. Είναι ένας ταλαντούχος τερματοφύλακας, με σωματοδομή που θυμίζει τον Χαντάνοβιτς, αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς».

Keywords
Τυχαία Θέματα