Κούβελος: «Εκτός πραγματικότητας το δημοσίευμα»

Το μέλος της ΕΟΕ και Αρχηγός της Ολυμπιακής Αποστολής για το Λονδίνο, Ισίδωρος Κούβελος, διέψευσε τα δημοσιεύματα των Βρετανών περί διαχωρισμού των Ελλήνων από τους Γερμανούς Αθλητές στο Ολυμπιακό Χωριό.

Στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra μίλησε ο Ισίδωρος Κούβελος

και διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα των Βρετανών που αναφέρουν πως θα γίνει διαχωρισμός των Ελλήνων από τους Γερμανούς αθλητές στο Ολυμπιακό Χωριό του Λονδίνου. Όπως τόνισε το μέλος της ΕΟΕ, το κτίριο όπου θα μείνει η ελληνική αποστολή έχει επιλεγεί εδώ κι ενάμιση χρόνο ενώ υπογράμμισε πως δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από την Οργανωτική Επιτροπή για τέτοιου είδους διαχωρισμό.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας επισήμανε ότι είναι αισιόδοξος για τη συγκομιδή μεταλλίων, τόνισε μάλιστα πως περιμένει να είναι διπλάσια από του Πεκίνου, ενώ υποστήριξε ότι σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις για τα ονόματα των αθλητών που θα παραλάβουν τη Φλόγα από την Ολυμπία, θα την παραδώσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο στους Λονδρέζους αλλά και για τον σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής.

«Εγώ δεν το έχω ακούσει αυτό, μου φαίνεται περίεργο. Εμείς σαν Ολυμπιακή Ομάδα έχουμε το προνόμιο να επιλέξουμε το που θα μείνουμε. Έτσι κάναμε στο Πεκίνο, έτσι κάναμε στο Λονδίνο. Εμείς έχουμε εδώ κι ενάμιση χρόνο επιλέξει το κτίριο που θα μείνουμε. Έχουμε πάντα μια προτεραιότητα σαν Ελλάδα σε αυτό, λόγω σεβασμού προς την ιστορία και τα Ολυμπιακά Ιδεώδη που πρεσβεύει η χώρα. Δεν έχουμε ακούσει τίποτα επ’ αυτού και θα ήταν ενάντια στα ιδεώδη που πρεσβεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Προφανώς κάποιος από τους εκατοντάδες ανθρώπους που εργάζονται στο hospitality είπε αυτή τη βλακεία κι αναπαράγεται», είπε αρχικά ο κ. Κούβελος για το θέμα που προέκυψε μετά τα δημοσιεύματα των Βρετανών.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Στα εστιατόρια, στις προπονήσεις και στους αγώνες πως θα είναι; Χώρια; Αυτά είναι βλακείες και δεν στέκουν καν. Απλώς, πάντα οι οργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων παίρνουν προφυλάξεις κυρίως για την ομάδα του Ισραήλ, λόγω και των γεγονότων του Μονάχου, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Ούτε ξέρω, ούτε και πιστεύω πως θα γίνει κάτι τέτοιο. Θεωρώ πως είναι εκτός πραγματικότητας όλο αυτό».

Για το κτίριο της ελληνικής αποστολής συμπλήρωσε: «Η ελληνική αποστολή δεν θα έχει συγκατοίκους στο κτίριο. Έχουμε ήδη επιλέξει και μάλιστα το κτίριο μας έχει απ’ έξω τις μετώπες του Παρθενώνα, είναι ένα συμβολισμός αυτός και για αυτό το επιλέξαμε. Εμείς έχουμε εδώ κι ενάμιση χρόνο το δικό μας κτίριο στο Ολυμπιακό Χωριό και χθες βράδυ μάλιστα συζητήσουμε για την κατανομή των δωματίων, το πώς θα μοιραστούν οι χώροι, τα ιατρεία κλπ».

Για τις δηλώσεις που φιλοξενεί η αγγλική εφημερίδα, σχολίασε: «Θεωρώ πως με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων κάποιοι θέλουν να πάρουν δημοσιότητα. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους ήξερε η μητέρα τους κι επειδή δουλεύουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες θέλουν να πάρουν λίγη δημοσιότητα. Συμβαίνουν κι αυτά δυστυχώς».

Σε ερώτηση για τον αριθμό των μελών της ελληνικής απ

Keywords
Τυχαία Θέματα